Editie Maand 11 | 2017 11
Home > Editie 11 > Hightech en ICT meets Agri&Food
Later lezen of doorsturen

Op 13 en 14 december 2017 vindt de AgriFoodTech plaatst, podium voor technologische innovaties die bepalend zijn voor de toekomst van Agri & Food. Doel van het evenement: innovatie, expertise-ontwikkeling en (nieuwe) samenwerkingen realiseren.

Fabrikanten, toeleveranciers, ontwikkelaars, ontwerpers en gebruikers uit de gehele voedselketen tonen hun meest recente innovaties op AgriFoodTech, in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Kennissessies bieden bezoekers inzicht en oplossingen aan de hand van actuele thema’s, zoals Machinebouw & automatisering, Big data & ICT, Smart & Vertical farming en Testen, meten & kwaliteit. Er zijn diverse themapleinen, live-demo’s en een expositie met naar verwachting 110 specialistische bedrijven en kennisinstellingen. Het exposantenprofiel is breed: van automatisering, robotica en sensortechnologie tot machine- & apparatenbouw. En van visiontechnologie, software, big data en informatietechnologie tot precisielandbouw en verpakkingstechnologie. Op beide dagen verzorgen ruim 40 exposanten in diverse zalen lezingen. Om elkaar te ontmoeten is er een (internationale) Meet & Match, georganiseerd door RVO. Diverse brancheverenigingen haken aan door hun ledenbijeenkomst aan te laten sluiten op het event.

Twee topsectoren bij elkaar

De topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, en Hightech systemen & Materialen zijn samen verantwoordelijk voor meer dan de helft van de Nederlandse export. Op het snijvlak van deze sectoren liggen uitdagende innovatiekansen. Deze bieden Nederland zicht op enerzijds nieuwe exportketens en economie, anderzijds op de volgende stappen in de productie van duurzaam, veilig, transparant en smakelijk voedsel. Nederland is een voorloper op het gebied van hightech. Ook op het gebied van Agri & Food en Tuinbouw heeft ons land een wereldnaam. Met deze cross-over blijven we koploper in het gebruik van hightech bij de productie van voedsel.

_________________________
AgriFoodTech 2017

•    13 en 14 december    
•    Locatie: Brabanthallen & Congrescentrum 1931, ’s-Hertogenbosch    
•    Open van 9.30 tot 17.00 uur
•    gratis entree

_________________________

Uitgebreid lezingenprogramma

Op 13 december organiseert het AgriFoodTech Platform het congres ‘(W)eten wat je niet (w)eet’. In het (grotendeels Engelstalige) programma delen (inter)nationale sprekers hun kennis over veranderende voedselketens en -systemen. Er is uitgebreid aandacht voor de veranderende maatschappij, de rol die technologie daarin speelt, en de gevolgen van en voor onze voedselketen en het bedrijfsleven.

www.agrifoodtech.nl

 

Bronvermeldingen: ©Vladimir Nenezic/Shutterstock.com
Door content bladeren