Editie Maand 04 | 2018 4
Home > Editie 4 > Nieuwe wetgeving voor chillers
Later lezen of doorsturen

Een heel belangrijk aspect bij het borgen van de voedselveiligheid is een gesloten koudeketen. Niet alleen om versheid en kwaliteit van voedingsmiddelen te garanderen; ook om aan wettelijke voorschriften te voldoen.

Een van die wetten is de Ecodesign-richtlijn (2009/125/EG). Hiermee stelt de EU ecologische eisen aan de energie-efficiëntie van producten. Vanaf 1 januari 2018 is het gedeelte ingegaan dat van toepassing is op onder andere de aankoop van (proces)chillers. ICS Cool Energy adviseert u bij vragen over hoe deze wetgeving uw bedrijf zal beïnvloeden, hoe er voordeel uit te halen en waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe koudwatermachine. 

In de aanloop naar het kopen van een nieuwe koudwatermachine, is het minstens zo belangrijk dat u weet wat de capaciteit, het energieverbruik en de mogelijkheden zijn van uw huidige installatie. Want ook tijdelijke, niet-voorziene situaties kunnen de voedselveiligheid in gevaar brengen. Denk aan een koelinstallatie die vervangen moet worden, te weinig koelcapaciteit tijdens de zomer, of incidentele uitbreiding van opslagruimte. Ook dan staat ICS Cool Energy u graag bij. “Dankzij onze uitgebreide, Europese huurvloot met een diversiteit aan chillers, rooftops, luchtbehandelingskasten, mobiele airco’s en meer hebben wij altijd een passende, tijdelijke oplossing voor u”.

www.icscoolenergy.nl

Bronvermeldingen:
Door content bladeren