Editie Maand 02 | 2018 2
Home > Editie 2 > Maak je doelen waar
Later lezen of doorsturen

December is de feestmaand, januari voor veel mensen een tijd voor reflectie, terugblikken en evalueren. Dat is mooi en geeft inzicht. Maar blijf niet te lang in die modus hangen. Want nu is het tijd om vooruit te kijken. Wat zijn je doelen voor 2018? En hoe ga je die realiseren?

Je hebt je processen, voedselveiligheids- en kwaliteitsprogramma’s onder de loep genomen: zijn ze up-to-date en futureproof? Worden machines en productieomgeving effectief gereinigd, kan de efficiëntie van processen verbeterd worden? Er ligt wellicht al een plan, met concrete actie- en verbeterpunten. Dan begint nu het echte werk: ervoor zorgen dat je aan het eind van dit jaar kunt zeggen: ‘Yes! Mijn doelen zijn gehaald, mijn plannen zijn realiteit geworden.’ Hoe pak je dat aan?

Meten is weten! Wil je een proces of programma verbeteren? Kies Key Performance Indicators (KPIs) die je daarover informatie geven. Gebruik de kennis van een multifunctioneel team om de juiste KPI’s te bepalen, accuraat te meten, frequent te rapporteren en regelmatig te evalueren.

Transparantie is het toverwoord van 2018, ook als het gaat om interne cijfers. Deel niet alleen de toekomstplannen met je medewerkers, maar ook de KPI’s die meten wat er elke dag op de werkvloer gebeurt. Hang in de kantine of gemeenschappelijke ruimte KPI-grafieken op, die inzichtelijk maken hoe de medewerkers het met z’n allen doen. Gebruik die informatie ook in teamvergaderingen om gericht bij te sturen. 

Door informatie te delen, genereer je de betrokkenheid. Maak van bedrijfsdoelen gemeenschappelijke doelstellingen, samen maak je van plannen werkelijkheid. En laten je KPI’s de gewenste trend zien? Dan heb je een goede reden om samen wat vieren. Het hele jaar door.

www.commercialfoodsanitation.com

Claudia Baenen werkt bij Commercial Food Sanitation (an Intralox company)

This column is also available in English

Bronvermeldingen:
Door content bladeren