Editie Maand 06 | 2018 6
Home > Editie 6 > De voedselveilige locker
Later lezen of doorsturen

Bent u toe aan nieuwe lockers voor uw personeel? Denk dan eens aan Ultrabox, de locker die uitermate geschikt is voor bedrijven die moeten werken onder hygiënische omstandigheden.

We spreken met Toine Suijkerbuijk, eigenaar van Locker.nl, over de voordelen en mogelijkheden van Ultrabox. Probe Manufacturing uit Engeland is de producent ervan en Locker.nl de importeur en exclusieve dealer van de kunststof locker voor Nederland. Het bedrijf van Toine komt voort uit de kantoor- & projectinrichting van zijn moeder. “Zij zit al 32 jaar in het vak, ik werk al met haar samen sinds 2007. De kantoor- en projectinrichting activiteiten wil ik dit jaar afbouwen. Vanaf dan ga ik me helemaal toeleggen op de lockers en kluizen”, verduidelijkt hij. “Dat wordt mijn core business, daar wil ik helemaal voor gaan.” 

Antibacterieel

Behalve de kunststof lockers verkoopt Toine ook lockers van trespa, staal, hout en roestvast staal. “Voor de voedingsindustrie is eigenlijk alleen de Ultrabox en de Ultrabox Plus geschikt”, legt hij uit. “De locker van rvs zou ook kunnen, maar dat is een vrij kostbare optie.” De deuren, planken en behuizing van de Ultrabox zijn gemaakt van het zogenaamde MDPE, medium density polyethylene. “Het materiaal is hufterproof en kan gebruikt worden onder extreme klimatologische omstandigheden van -29 tot 40 graden Celsius”, verklaart Toine Suijkerbuijk. “Maar wellicht nog belangrijker is de antimicrobiële resistentie. In het polyethyleen is een anorganische, antibacteriële toevoeging verwerkt, die de groei van bacteriën, schimmels en gist remmen.” De antimicrobiële toevoeging heet Revolve N-272. Zonder al te technisch te worden; Revolve N-272 is ook effectief tegen de MRSA-bacterie (Meticilline-resistente Staphylococcus aureus), de in het ziekenhuis zo gevreesde bacterie. Voor de omgeving van het ziekenhuis ideaal natuurlijk, maar ook voor de voedingsindustrie mooi meegenomen. “Omdat Revolve in het materiaal is gegoten bij de productie, blijft de antibacteriële werking optreden, ook als het oppervlak van de locker beschadigd is”, verduidelijkt Toine. “Bij normaal gebruik geeft Locker.nl 10 jaar garantie op de Ultrabox. Het materiaal is oerdegelijk.”

____________

‘Het materiaal is hufterproof’ 

____________

Waterdicht en andere opties

Recent plaatste Toine Suijkerbuijk lockers bij Delta Mossel in Yerseke op Zuid-Beveland. “Het bedrijf had stalen lockers die door de zilte zeelucht helemaal aan het roesten waren”, schetst hij. “Dat is niet erg hygiënisch en niet wenselijk als je er schone kleren of zelfs eten in wil opslaan. Ze waren dan ook erg blij met de oplossing van de kunststof locker en kozen voor de Ultrabox Plus, de waterdichte variant.” De Ultrabox lockers kunnen met behulp van voetstukken van de grond staan. “De voetstukken zijn er in verschillende maten en kun je combineren om zo veel mogelijk lockers erop te plaatsen”, stelt hij. “De voetstukken met of zonder zitbankje eraan zijn ideaal voor natte ruimtes en met de stelpoten kun je de lockers op een ongelijke ondergrond plaatsen. Ook kun je de poten voorzien van ankervoeten om ze aan de ondergrond te bevestigen.” Locker.nl levert de Ultrabox in verschillende kleuren en met een grote variatie aan sloten. “Vrijwel elk type slot heeft weer een waterdichte of weersbestendige optie. We hebben bijvoorbeeld het slot met een sleutel of een hangslot, een digitaal of mechanisch cijferslot, een muntslot aan de binnenkant, en een RFID-slot, die je bedient met een zogenaamde druppel.” Ook optioneel is de schuin aflopende bovenkant om te voorkomen dat vuil zich ophoopt of personeel spullen boven op de locker legt.

Snelle oplevering

Locker.nl heeft een ruime voorraad lockers klaar staan in de duizend vierkant meter opslagloods. “We kunnen heel snel leveren uit eigen voorraad, maar ook bestellen in Engeland”, stelt Toine Suijkerbuijk. “En dankzij een eigen montageploeg kunnen we binnen vier weken een turn-key project opleveren. Verder is de Ultrabox bijzonder duurzaam. Had ik al verteld dat het materiaal erg sterk en degelijk is? Bovendien is het materiaal honderd procent recyclebaar.” De Ultrabox Plus is zelfs geschikt om buiten in de volle zon en regen te plaatsen. “De waterdichte opties, zoals de afdichtingsstrip aan de binnenkant en een waterbestendig slot, zijn dan inclusief. Die Ultrabox Plus kan dus gewoon buiten staan. Probeer dat maar eens met een stalen of trespa locker”, besluit Toine Suijkerbuijk.

www.locker.nl

This article is also available in English

Bronvermeldingen: Beeld: ©Dick Leseman
Door content bladeren