Editie Maand 06 | 2018 6
Home > Editie 6 > OSV Ledenpagina
Later lezen of doorsturen

Bouw, dat is een thema waar heel veel over te vertellen valt. Niet alleen over de bouw van nieuwe foodfabrieken, waar dit vakblad vol mee staat, maar ook over wegenbouw.
En daar wil ik het over hebben, want wat kan er veel fout gaan in de planning en uitvoering. 

In Velp, het Gelderse dorp onder de rook van Arnhem waar wij met ons kantoor zijn gevestigd, moet soms ook onderhoud aan het wegennetwerk plaatsvinden. Dat hebben we geweten. Op 8 januari ging de doorgaande weg die voor ons pand ligt, dicht. Voor maar liefst 4 maanden… 

Tot overmaat van ramp werd besloten om de aanrijroute naar de A12 via de Schelmseweg eveneens een paar weken dicht te gooien. Hier rijden wekelijks zo’n 14.000 auto’s overheen. Zo werd het haast onmogelijk om ons pittoreske dorp binnen te komen, of te verlaten. Lekker efficiënt: iedereen over het toch al megadrukke Velperbroekcircuit sturen. Het leverde verkeersinfarcten bij het leven op. 

Er was wel een alternatief bedacht: een extra omleiding, dwars door het aangrenzende dorp Rozendaal, een 30 km zone en mét een mooie wegversmalling. De gezichten van de automobilisten stonden op onweer. En je raadt het al, één flitser en het hele budget voor het wegennet kan weer worden terugverdiend.

Inmiddels is het voorbij, deze wegverbouwing. De wegen zijn weer open, we doen weer mee. Er is een volledig nieuwe riolering aangelegd, er ligt mooi strak asfalt met brede fietspaden en een rotonde, het verkeer stroomt weer vrolijk door het groene Velp. 

Maar dan gaat het echt onweren en flink regenen. Er stromen brede modderrivieren door de nieuwe straat, de nieuwe riolering kan het niet aan… Wat gaat hier fout?

Saskia Stender

Najaar 2018

Voor dit najaar hebben we nog een aantal evenementen in de planning. De exacte data zijn nog niet allemaal bekend, maar die communiceren we z.s.m. via onze website.

-    Bedrijfsbezoek DCP Ingredients ; Ter Apelkanaal
-    Bedrijfsbezoek Simons Halal Food – Roermond; ism DVAN – ‘claims & keurmerken’ in relatie tot voeding
-    Smaakstampei - 14 november; Ede 

www.osvnetwerk.com

This page is also available in English

Zomerbarbecue 13 juni 2018

Woensdag 13 juni is het zo ver; dan verwachten we je op de OSV Zomerbarbecue! Buitenzorg (Ede) zet de deuren weer wagenwijd voor ons open. Net als wij kijken ook zij elke keer uit naar dit evenement. 
We zorgen ervoor dat je weer wordt verwend met heerlijke gerechten: mals vlees en smaakvolle vis, gegrild voor jou, of natuurlijk door jezelf. De VanDrie Group sponsort de zomerbarbecue met mals kalfsvlees.

De jaarlijkse zomerbarbecue wordt goed bezocht door ongeveer 200 leden en hun gasten. Dat aantal verwachten we zeker weer te halen! Dit jaar bestaan we 25 jaar! Daarom nodigen wij - net als afgelopen Winterbarbecue - directie en management van foodproducerende bedrijven uit om op kosten van de OSV deel te nemen aan dit bijzondere netwerkevent. Neem als OSV-er je eigen relaties mee en laat ze kennismaken met jouw netwerk.

Ben je foodproducent en ken je ons netwerk nog niet? Kom kennismaken. Dit is dé gelegenheid. Je kunt je ter plekke nog aanmelden, je bent van harte welkom.

Aanmelden en info: www.osvnetwerk.com

Sponsor OSV Zomerbarbecue

Begin jaren 60 kocht Jan van Drie zijn eerste nuchtere kalf om te verwaarden. Nu vormt de Nederlandse VanDrie Group de groep met meer dan 25 bedrijven de grootste kalfsvleesintegratie in de wereld, zijn ze wereldmarktleider in kalfsvlees en de grootste kalvermelkpoeder-producent. Toch is het bedrijf nog altijd gebouwd op de beste familietradities. 

Begeleid door Safety Guard, een uniek systeem van integrale ketenbeheersing, worden jaarlijks circa 1,5 miljoen kalveren geslacht. Meer dan 95% daarvan wordt over de hele wereld geëxporteerd. Zo voorziet de VanDrie Group in ± 28% van de Europese behoefte.

www.vandriegroup.nl

Bronvermeldingen: Beeld biefstuk: ©Stockcreations/Shutterstock.com
Door content bladeren