Editie Maand 10 | 2017 10
Home > Editie 10 > OSV Ledenpagina
Later lezen of doorsturen

Ja kent het wel: een balletje kan raar rollen. Dat maak ik geregeld mee. Voorop staat natuurlijk dat het eerste duwtje altijd bij jezelf ligt. Mijn levensmotto is ‘wie goed doet, goed ontmoet’. Maar wat betekent dat nou in de praktijk? Oprechte belangstelling hebben voor de mensen om je heen, niet alleen als je iets van iemand nodig hebt, maar altijd.

Zo kan het gebeuren dat je belangstellend aan een OSV-deelnemer vraagt hoe de bouw vordert, en je direct wordt uitgenodigd om het bedrijf in aanbouw te komen bezoeken. Geweldig om te worden rondgeleid door de trotse eigenaar en door zijn ogen te visualiseren wat het eindresultaat zal zijn. De gesprekken varieerden van de keuze van het materiaal op de muur en de aanvoer van de dieren, tot ondernemersgesprekken over personeel en de routing van het bedrijf. Zoveel leermomenten, heerlijk gewoon! 

Maar even terug naar dat rollende balletje… dan loop ik daar rond en moet de directeur even een inhoudelijk gesprek voeren met een werknemer van een toeleverancier, laat ik zeggen van ‘bedrijf X’ (ik noem geen namen, de wereld is veel te klein). Ik neem dus afstand en raak daardoor spontaan aan de praat met een andere bezoeker. Blijkt dat de marketingverantwoordelijke van bedrijf X te zijn. Laat dit bedrijf nou al een tijdje op mijn bellijst staan. Blijkt ook nog dat ze op zoek zijn naar een ander vakblad om in te adverteren. Bingo. Een afspraak!

Zo kan een balletje rollen.

Saskia Stender

Passie voor vleeswaren

14 september jl. bezochten we met zo’n 45 deelnemers Keulen Vleeswaren. Jack Keulen, en zoon Ben met zijn team, ontvingen ons hartelijk in Nuth. Limburgse gastvrijheid, dat bleek wel uit de grote vlaaien die klaar stonden bij ontvangst. Het is een bedrijf zonder poeha, dus geen grote vergaderzalen. We stonden knus bij elkaar in de kantine te luisteren naar Jack, af en toe aangevuld door zoon Ben. Bijzondere verhalen vertelden ze: over de start en toekomst van het bedrijf, en over de ouderwetse manier van slachten. Niets haren wegbranden, maar met een ketting ontharen in een bak water, prachtig wit vlees krijg je dan. Jack doet dit nog steeds in Oostenrijk, boven op de alm waar hij woont, om een buurvrouw te helpen. 

We hingen aan zijn lippen. En na de rondleiding die bij de ene groep iets langer duurde dan bij de andere, werden we nog verrast met een barbecue. Lekker uit Limburg, producten uit de eigen slagerij. Bedankt Jack, Ben en team voor deze inspirerende middag.

De OSV heet van harte welkom:
Ameco – Jan van Westreenen - Directeur
 

 

This page is also available in English

OSV Smaakstampei 1 november

Smaakstampei is een evenement waarin we op diverse locaties in het pand van Buitenzorg in Ede worden verrast met spannende gerechten. Doordat het hele pand gebruikt wordt, kom je als vanzelf met elkaar, en anderen, in gesprek: continu in beweging. Deelnemers aan de vorige edities van Smaakstampei reageerden enthousiast: ontspannen, doelgericht, veel nieuwe contactmomenten en “ook érg lekker”. 

Tijdens de vorige editie zette Koos Minnema – Kenneth Smith - ons aan het werk. De opdracht: zoek iemand uit die je nog niet (goed) kent en stel je binnen 1 minuut voor. Dat viel niet mee. Na die minuut kregen we een korte uitleg over hoe het wél moet en kregen we nog een kans. Het blijft moeilijk, zo’n elevatorpitch, maar de tweede en derde ronde leverde al betere resultaten op. Op deze manier leerde iedereen toch weer drie mensen (beter) kennen. En als je dan na de bijeenkomst terugkoppeling krijgt dat een aantal bedrijven elkaar op deze manier hebben gevonden en gaan samenwerken, is ons doel weer bereikt.

Uiteraard is er ook deze keer een soortgelijk leermoment, maar wat dat dit jaar precies wordt, houden we nog even voor ons.

Zien we je in Ede op 1 november rond 17.00 uur? Tot dan!

www.osvnetwerk.com/smaakstampei

Bronvermeldingen:
Door content bladeren