Editie Maand 03 | 2018 3
Home > Editie 3 > Anouk Liebregts: Click
Later lezen of doorsturen

“Ik vind de huidige crunchy muesliverpakkingen onhandig. Het product zit in een niet-hersluitbare plastic zak in een kartonnen doos. Persoonlijk vind ik het erg vervelend als ik de inhoud moet overgieten in een bewaarbus, of aan de haal moet met wasknijpers om de verpakking te hersluiten. Soms scheurt de zak bij het openen zelfs helemaal uit. Ik ben dit project dus gestart omdat ikzelf als consument de huidige verpakkingen frustrerend vind. 

Als mijn concept 'Click' in productie wordt genomen, moet deze gemaakt worden van PP met een EVOH tussenlaag als zuurstofbarrière. PP heeft als voordeel dat het zeer buigzaam is zonder te scheuren of breken, waardoor het kliksysteem oneindig 
geopend en gesloten kan worden. Het kliksysteem zal gemaakt moeten worden door middel van spuitgieten. Hiervoor is een investering nodig om een mal te laten maken.

Tijdens de Food Experience kreeg ik veel positieve reacties op mijn concept van mensen die mijn frustratie herkenden en het een handige oplossing vonden. Mijn passie ligt bij structureel en grafisch ontwerp. Dit jaar studeer ik af als Packaging Designer en wil ik in die richting graag aan de slag.”

Klik op de pijl naar rechts voor de ideeën van Hannah van de Ven, Sabine Vissenberg en Iris Alting

This article is also available in English

Bronvermeldingen:
Door content bladeren