Editie Maand 03 | 2018 3
Home > Editie 3 > Anuga FoodTec 2018
Later lezen of doorsturen

Anuga FoodTec is de toonaangevende internationale leveranciersbeurs voor de gehele food- en drankindustrie. Van 20 tot 23 maart 2018 worden in de beurshallen van Keulen ruim 1.700 exposanten uit 50 verschillende landen verwacht. 

De verpakkingssector, goed voor een kwart van de beursvloer van Anuga FoodTec, presenteert de laatste stand van zaken in technologie, materialen en diensten. Een internationale conferentie gaat in op de belangrijkste uitdagingen bij de bestrijding van voedselverlies. De rol van en samenwerking met de voedingsindustrie en de retail zijn de rode draad.

Bestrijden voedselverspilling

Samen met het Italiaanse Verpakkingsinstituut (III) en het Duitse Expert Food Centre DLG organiseert het Nederlands Verpakkingcentrum (NVC) -tijdens Anuga FoodTec- op donderdag 22 maart de eerste internationale conferentie over het bestrijden van voedselverspilling door beter verpakken. Twee miljard mensen zijn zwaarlijvig, daarbij nog eens 800 miljoen ondervoed en de wereld wordt geconfronteerd met een enorme uitdaging de milieuvoetafdruk van zowel de voedingsindustrie als de verpakkingsleveranciers te verlagen. Duurzaam produceren en ondernemen staan dan ook bovenaan de agenda van de directies van de voedingsindustrie. Efficiënt gebruik van grondstoffen en verpakkingsmaterialen, water en energie neemt hierin een cruciale plaats in, zo blijkt ook uit de VN Duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030.

Procesoverschrijdende oplossingen

De sectoroverschrijdende internationale vakbeurs dekt alle aspecten bij de productie van voedingsmiddelen: robotisering en digitalisering, koelen en vriezen, verpakken en verpakkingen, verwerking, ingrediënten, veiligheid en analyse en services. Naast individuele oplossingen vindt de beursbezoeker op de beursvloer ook procesoverschrijdende oplossingen. Er zijn machinedemonstraties, conferenties, award-ceremonies en georganiseerde rondleidingen. Met meer dan 1.700 exposanten (+13%) uit ruim 150 landen op een beursoppervlak van 140 duizend vierkante meter (+8%) is de editie 2018 groter dan ooit. Processing neem met een aandeel van 50% het grootste deel van de beursoppervlak in, gevolgd door verpakken en verpakking en overige, elk 25%.

www.anugafoodtec.com

This article is also available in English

Bronvermeldingen:
Door content bladeren