Editie Maand 03 | 2018 3
Home > Editie 3 > Iris Alting: pizZO
Later lezen of doorsturen

“Diepvriespizza wordt vooral gekocht omdat het snel en gemakkelijk is. Naar mijn idee kan de huidige verpakking, een kartonnen doos met een plastic sleeve om de pizza heen, veel meer gemak bieden. 

‘PizZO’ bestaat uit een kartonnen tray met een topseal van plastic. De verpakking is in één handeling te openen en de pizza kan met tray en al in de oven. Zo hou je de oven schoon. De pizza is voorgesneden en de tray dient als bord, dat scheelt afwas. 

De tray kan gewoon bij het oud-papier, de seal bij PMD. Zowel de tray als de topseal zijn diepvriesproof en voorkomen dat de pizza uitdroogt. De tray is ook hittebestendig dankzij een speciale voedselveilige coating. Die coating zorgt ervoor dat het karton de hoge temperaturen in de oven aan kan. Een diepvriespizza gebakken in de pizZO-verpakking zal even lekker en krokant zijn als een pizza volgens de huidige bereidingswijze. Premiummerken kunnen zich met deze verpakking beter onderscheiden in het schap.

Ik kreeg veel positieve reacties op de HAS Food Experience. Graag wil ik mijn verpakking door ontwikkelen en kijken naar andere toepassingsmogelijkheden. Ik ben nog op zoek naar producenten die mij hiermee kunnen helpen. Na mijn afstuderen aan HAS Hogeschool ga ik een master doen, om mijn kennis in innovatie te verdiepen. Ik vind het erg leuk om nieuwe verpakkingen te bedenken; concepten waar de consument ècht iets aan heeft.” 

Iris won met haar verpakkingsconcept de Foodmanship Award voor de beste Smart Challenge.

Klik op de pijl naar links voor de ideeën van Anouk Liebregts, Hannah van de Ven en Sabine Vissenberg

This article is also available in English

Bronvermeldingen:
Door content bladeren