Editie Maand 03 | 2018 3
Home > Editie 3 > OSV Ledenpagina
Later lezen of doorsturen

Marketing is onder andere samen te vatten als ‘het bij de klant onder de aandacht brengen van je product of dienst’. Daarbij draait alles om opvallen: hoe zorg je ervoor dat ze je onthouden? Dat je scherp op het netvlies staat? Cruciaal is anders denken. Out-of-the-box, zeg maar. 

Tijdens afgelopen wintersportvakantie met familie, werd een van mijn broers 50. Een mijlpaal. Dat moesten we memorabel maken. Maar hoe? Het toverwoord was ‘opvallen’. Het was carnavaltijd, dus volop kostuums te vinden… Het werd een pinguïn. Ik hoor je bijna denken: ‘een pinguïn in de sneeuw, dat is niet zo gek’. Samen dachten we na, de ideeën vlogen over tafel. We kochten er een stapel placemats bij van verkeersborden met het cijfer 50 en naaiden deze op het pak. Bingo. Menig kind wilde met de opvallende pinguïn-op-ski’s op de foto, iedereen die we passeerden had in de gaten dat mijn broer die dag 50 was geworden.  Missie geslaagd.

Een ander voorbeeld. Ik sprak onlangs een OSV’er die vertelde dat hij bij een bezoek aan nieuwe klanten altijd opvallende schoenen aantrekt. Roze puntschoenen had hij. Dat maakt indruk, is leuk en anders. Bingo, dat bezoek blijft hangen. 

Er zijn zoveel mogelijkheden om op te vallen! Om wat nieuws en anders te verzinnen moet er wel ruimte zijn in je hoofd, ruimte die de weg vrijmaakt voor creatieve gedachten. Het leegmaken van het brein gaat makkelijker tijdens een vakantie, of een rondje golf. Creativiteit ontstaat ook door te sparren met anderen: tijdens een bedrijfsbezoek bijvoorbeeld. Of bij een kop koffie. Nodig me uit, ik help je graag!

Saskia Stender

This page is also available in English

Jaarlijkse OSV Golfdag

Op vrijdag 20 april staat er een OSV Golfdag gepland. Ook dit jaar weer bij onze oude vertrouwde Golfbaan Naarderbos in Naarden.
We gaan ervan uit dat het een heerlijk warme en zonnige dag wordt. Ga lekker met ons de baan in, en neem een klant of relatie mee. Laat hen ervaren hoe hecht ons netwerk is en hoe je informeel zaken doet tijdens een relaxte en sportieve dag. Geen golfervaring? Niet getreurd, doe gewoon mee met de clinic, waar je twee uur lang in het bijzijn van een echte GolfPro de basistechniek leert. Ook dit gezelschap wordt elk jaar groter.
We strijden voor de winst, zowel in de wedstrijd als bij de clinic; maar uiteindelijk gaat het om het netwerken. De OSV Golfdag is geen harde, wel een sportieve strijd; waarin de nodige hilariteit nooit ontbreekt.
De dag sluiten we af met een lekkere borrel en een goed verzorgd diner.

Op bezoek bij Ameco

We hebben al veel geschreven over de nieuwbouw van Ameco, nu wordt het tijd om onze leden van de OSV de kans te geven de slachterij zélf te komen bekijken. 
 
We schreven in november uitgebreid over de unieke routing in het gebouw. Over de bijzondere oploopgang, die een flauwe slinger heeft en een vloer die lichtjes omhoog loopt. En ook over de slachtlijn, waar de werkplekken zodanig zijn ingericht dat het werk naar de mensen toekomt. Ze hoeven niet met de baan mee te lopen of karkassen weg te duwen. In deze editie staat een mooi artikel over de verpakkingslijn, ook al zeer ergonomisch ingericht. Artikelen bomvol informatie, aangevuld met veelzeggende foto’s; maar natuurlijk gaat er niets boven ‘met eigen ogen zien’! 

Het maximum aantal bezoekers in inmiddels ruim overschreden, we gaan de deelnemers benaderen en aangeven dat er slechts 1 persoon per bedrijf kan deelnemen aan dit gewilde bezoek.

Je kunt je nog aanmelden, maar alleen voor de reservebank. Zodra er iemand afvalt nodigen we de eerste persoon op de reservebank aan.

Geef je op via www.osvnetwerk.com/evenementen

Bronvermeldingen: Foto slacht: ©Koos Groenwold, foto golf: ©Istock.com/Carrry
Door content bladeren