Editie Maand 03 | 2018 3
Home > Editie 3 > Sabine Vissenberg: Handle it
Later lezen of doorsturen

“Ik zie mijn oma regelmatig stoeien met verpakkingen van voorverpakte vleeswaren. Ze is niet de enige. Door verminderde kracht of nauwkeurigheid, of een te kleine treklip die moeilijk is vast te pakken ondervinden ook mensen met artrose, reuma of een verminderde mobiliteit in de handen problemen met het openen van deze verpakkingen. Vaak is een mes of schaar nodig om ze te openen. Dat moet en kan anders, vond ik. Ik ben iemand die graag anderen helpt. Dit was een onderwerp waar ik graag 20 weken met volle overgave aan wilde werken.

De grootste uitdaging was om een verpakking te bedenken die door iedereen te openen is en tegelijk de efficiëntie in het het verpakkingsproces bij de vleeswarenproducent behouden blijft. Uiteindelijk kwam ik op het idee van een verpakking die op meerdere manieren te openen is. Het trekgat bovenop de verpakking is makkelijk vast te pakken, een schaar is niet meer nodig. 

Op dit moment is mijn verpakkingsoplossing nog een prototype. Het thermovorm schaaltje is van hetzelfde materiaal als de huidige verpakkingen en de topfolie is nog niet geschikt voor productie. Er is meer onderzoek nodig naar een geschikte folie die niet uitscheurt als de consument kracht uitoefent bij het trekgat. 

Tijdens de Food Experience kreeg ik veel positieve reacties, zowel vanuit het bedrijfsleven als van consumenten. Een aantal partijen gaf aan interesse te hebben om samen te werken of verder te praten. In februari 2019 ben ik afgestudeerd en wil ik aan de slag. Maar ook mezelf blijven ontwikkelen en groeien in mijn vak, dus ga zeker ook cursussen volgen. Misschien zelfs nog een master doen.”

Klik op de pijl naar links voor de ideeën van Anouk Liebregts en Hannah van de Ven
Klik op de pijl naar rechts voor het idee van Iris Alting

This article is also available in English

Bronvermeldingen:
Door content bladeren