Editie Maand 09 | 2016 6
Home > Editie 6 > OSV-YFM Ledenpagina
Later lezen of doorsturen

Voedselveiligheid loopt als een rode draad door de hele voedingsindustrie. Of je nu foodproducent bent, machineleverancier, je bezighoudt met reiniging en desinfectie of  recalls moet verzekeren, het is integraal onderdeel van ons ‘foodleven’. Iedereen, dus ook alle leden van ons netwerk, hebben er mee te maken. 

Dat is ook de reden dat dit thema jaarlijks terugkomt in ons vakblad en dat we er in de loop van het jaar met OSV-mini-congressen aandacht aan besteden. Veilig voedsel produceren is een continu proces en dat heeft continu aandacht nodig. We willen allemaal veilig voedsel op ons bord. 

Dan moeten we ook zo sterk zijn om niet bang te zijn voor onze concurrenten, maar juist gebruik te maken van elkaars sterke kanten. Je kunt het niet alleen. En waar haal je de  kennis vandaan? ‘Van internet’, hoor ik je denken. Maar is dat genoeg? Wat denk je van evenementen waarbij je, tijdens het netwerken en het delen van ervaringen met collega’s en concurrenten, vaak nog meer leert dan van de sprekers. Dé reden om verder te kijken dan internet. Sparren, delen, weten!

Ook wij als uitgever en netwerkorganisator kunnen het niet alleen, we kunnen jullie niet álles bieden. Onze collega-uitgevers organiseren zeer interessante evenementen die het bezoeken meer dan waard zijn. In september kun je je laten informeren tijdens het MFC-Event, waar de thema’s Voedselfabriek van de Toekomst  en imagoschade bij voedselfraude aan de orde komen, en in oktober tijdens het VMT het FoodSafety Event. In november doet de OSV er nog een schepje bovenop: met het mini-congres ‘risicobeoordeling in relatie tot voedselfraude’. 

Kortom, kom uit je stoel, ga de wijde wereld in en leer van elkaar.

Saskia Stender

Zomerbarbecue druk bezocht

De zomerbarbecue met stoer rosé kalfsvlees van Veal Fine Hans Roerink BV was weer een succes. De complimenten waren niet mals, het vlees wel! Veel variatie en heerlijke gerechten maakten van de barbecue een waar feest. Lees het artikel in deze editie en zie wat Veal Fine Hans Roerink allemaal te bieden heeft.

Er zijn heel wat mooie foto's gemaakt, kijk maar eens in het fotoarchief

Naar Brightlands Campus Greenport Venlo

Donderdag 29 september gaan we met onze leden naar Brightlands Campus Greenport Venlo. We brengen een bezoek aan BrightBox, de BrightLabs én aan het Co-Creation Lab in Villa Flora. Kennis delen, vergaren en beleven in optima forma!

BrightBox is het eerste kenniscentrum voor daglichtloze meerlagige geheel gecontroleerde teelt. Door de samenstelling van het licht te optimaliseren, kun je bijvoorbeeld een ander mondgevoel, smaak of kleur creëren. Bedrijven kunnen er toetsen wat de voordelen zijn van deze technologie voor hun bedrijfsvoering. 

BrightLabs verleent analytische chemiesupport, voor food, feed, beverage en voor business & research. Ze voeren complexe (chromatografische) analyses uit aan uiteenlopende matrices en denken mee met het proces van de klant, zodat op een juiste wijze de monsters worden genomen. 

Het Co-Creation Lab is een hypermodern centrum waar multidisciplinair wordt gewerkt aan de ontwikkeling van foodconcepten en de oplossing van voedingsvraagstukken. Kenmerkend is het open en innovatieve karakter: hier wordt geïnformeerd, overlegd, bereid, verwerkt, onderzocht, geproefd en geleerd.

Programma
15.00 - 15.45 ontvangst in Villa Flora en toelichting Campus (Harm Waterborg, Prov Limburg) 
15.45 - 16.45 rondleiding Cocreatie Lab (Bart Achten, Prov. Limburg) en BrightLabs (Bart Kuijpers, BrightLabs) 
16.45- 18.00 korte wandeling naar en bezoek aan BrightBox (Marjolein de Bruin, BrightBox)
18.00-18.30 borrel en netwerkmoment

Meld je aan via: www.foodinbusiness.com/evenementen

8 november: OSV-Mini-congres Risicobeoordeling in relatie tot voedselfraude

De OSV organiseert samen met LabelCompliance/Riskplaza dit mini-congres over risicobeoordeling in relatie tot voedselfraude. Een hot item binnen de voedingsmiddelenindustrie. Het programma is nog in opbouw en wordt zo snel mogelijk aangevuld op de site. We starten met een lunch in Kaatsheuvel en sluiten af met een bezoek aan de Efteling. Het doel van deze middag is te komen tot een dynamische uitwisseling van relevante  informatie. Kennisdelen op zijn best.

Meer info: www.foodinbusiness.com/evenementen

De OSV heet van harte welkom:
Qassurance BV - Cees van Elst - Senior Food Consultant
Qassurance BV - Martijn Bartlema - Senior ICT Consultant
Tulip Food Company Benelux - Lieuwe Helmus - Country Manager Benelux Retail & Foodservice
N & S Quality Consultants BV - Elke Ribbers-Jutten - Unit Manager Advies

Bronvermeldingen:
Door content bladeren