Editie Maand 09 | 2016 6
Home > Editie 6 > Voedselveiligheid is geen issue
Later lezen of doorsturen

GNT produceert kleurende levensmiddelen voor de voedingsindustrie. Ze bestaan volledig uit fruit- en groentenextracten. Gezond, voedselveilig en volledig traceerbaar.

“Ons productieproces is volledig verticaal geïntrigeerd. Dit betekent bijvoorbeeld dat zowel rubberlaarzen als een labjas tot onze standaard uitrusting hoort”, zegt Frederik Hoeck, Joint Managing Director bij GNT. “We controleren de gehele leveringsketen: vanaf de selectie van de zaden, de productie en oogst van onze grondstoffen, tot aan het eind product. Dit geldt voor de grondstoffen die we uit de directe omgeving van onze fabrieken in Nederland en Duitsland halen, maar evengoed voor de grondstoffen die elders uit de wereld komen. Ons productieproces is eenvoudig. Het enige wat we doen is snijden, koken, filteren en concentreren. In dit proces gebruiken we geen enkele chemische toevoeging.” Door deze omvangrijke productiemethode kunnen de eindproducten als voedsel gedeclareerd worden in consumentenproducten.

Volledige traceerbaarheid

GNT werkt samen met boeren die exclusief voor het bedrijf werken en hun grondstoffen verbouwen. Er wordt geoogst op het beste moment van rijpheid, waardoor de grondstoffen de maximale kleur leveren voor GNT. “Het hele proces wordt door onze eigen agrarische ingenieurs ter plekke gecontroleerd. Daarnaast houden we regelmatige intensieve kwaliteitscontroles. Deze manier van het controleren van onze leveringsketen stelt ons in staat om niet alleen de optimale kwaliteit van de grondstoffen te garanderen, we kunnen onze klanten ook complete traceerbaarheid van onze producten geven.” 

www.gnt-group.com 

Bronvermeldingen:
Door content bladeren