Editie Maand 05 | 2018 5
Home > Editie 5 > Consequent decentraal installeren
Later lezen of doorsturen

De voedingsmiddelenindustrie verandert, en neigt sterk naar decentralisering. Door IO-modules in het veld te plaatsen en in- en uitgangen met voorgeconfectioneerde bekabeling met de besturing te verbinden, zijn kortere installatietijden en eenvoudiger
onderhoud en service mogelijk. En dat bespaart kosten. 

Onderdelen van installaties die in contact (kunnen) komen met te bereiden voedsel moeten aan alle eisen van reinigbaarheid voldoen. Materialen mogen het product niet adsorberen of contamineren.

Bekabeling

De nieuwe hoogwaardige Murrelektronik Food & Beverage Pro-kabel serie uit Polypropyleen en V4A-Roestvrij staal (1.4404) voldoet aan de laatste eisen van de EHEDG en FDA en is daardoor geschikt voor toepassingen in zones waar voedsel wordt bereid. De kabels (PP-lijn) hebben een breed temperatuurbereik van -40 tot +105°C. De kabelsets zijn ook bestand tegen hogedrukreinigers (beschermingsgraad IP69K). Ze hebben een ijsblauwe mantelkleur die helpt bij het identificeren van verontreiniging. 

IO-modules

Ook IO-modules die worden toegepast in de voedings- en drankenindustrie moeten voldoen aan de hoogste eisen van Hygiënisch Design. Een voorbeeld hiervan zijn de Cube67 HD Roestvrijstalen-veldbusmodules met beschermingsgraad IP69K. Hiermee kan men decentraliseren tot en met zone 1.

Kenmerken

  • Permanente beschermingsgraad IP69K

  • Gesloten Roestvrijstalen behuizing

  • Zeer goed te reinigen

  • Bewezen Cube67-technologie

  • I/O-Link-integratie

www.murrelektronik.nl

This article is also available in English

Bronvermeldingen:
Door content bladeren