Editie Maand 05 | 2018 5
Home > Editie 5 > SIAL Paris 2018
Later lezen of doorsturen

Van 21 t/m 25 oktober 2018 treft de internationale voedingsmiddelenbranche elkaar tijdens de SIAL in Parijs. Een complete beurs, met 7.000 exposanten, innovatieprijzen, conferenties, rondetafelgesprekken en speciale beursruimtes voor opkomende sectoren:  Alter’Native Food & Future Lab.

Alter’Native Food 

De nieuwe sector Alter’Native Food vormt een aparte beurs binnen de SIAL, een uniek trefpunt met verschillende evenementen voor deze sector. Het succes van de Alternative Food sector wordt met name gedreven door de aandacht voor de gezondheid en het plezier van eten. De vraag naar bijvoorbeeld producten op basis van plantaardige eiwitten (tarwe-eiwitten, soja, peulvruchten, etc) en ook de vraag naar producten met originele smaken en texturen, met aandacht voor welzijn, is enorm. 

Wereldwijd beschouwt een derde van de consumenten dat biologische ingrediënten grote invloed hebben op hun aankoopbeslissing (bron: Food 360° Kantar TNS). Vele wereldwijde Alternative Food exposanten, specialisten op het gebied van gezond eten en innovaties hiervoor, zullen tijdens de SIAL 2018 aanwezig zijn. Enkele thema’s: Superfoods, clean label, landbouw 2.0, duurzame ontwikkeling en dierenwelzijn. 

Future Lab

Future Lab is gericht op de toekomst van voedingsmiddelen. Al sinds de eerste beurseditie gaat de aandacht van de SIAL uit naar innovatie van voedingsmiddelen. Bijna 10% van alle innovaties wereldwijd worden gepresenteerd door SIAL exposanten. In 2018 vormt de SIAL Paris opnieuw het grootste laboratorium voor de foodindustrie, waar professionals duizenden nieuwe producten kunnen ontdekken. Het nieuwe evenement Future Lab gaat nog een stapje verder met de presentatie van met Europese start-ups, mondiale studies en belevingsruimtes voor een helder inzicht in de  toekomstige ontwikkelingen van de sector.  

Contact

In Nederland wordt de SIAL Paris 2018 vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (tel: 020-4620020, e-mail: info@promosalons.nl). Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor al hun vragen met betrekking tot bezoek en deelname aan de beurs.

www.sialparis.com

Bronvermeldingen: Beeld: © SIAL Paris
Door content bladeren