Editie Maand 05 | 2018 5
Home > Editie 5 > Soliflex PRO & Soliflex PRO Mini
Later lezen of doorsturen

Door de vraag naar constante verbeteringen o.h.g.v. voedselveiligheid en productiviteit, heeft Ammeraal Beltech met haar 65 jaar ervaring, de meest hygiënische transportband ontwikkeld. Soliflex PRO is gemaakt van vol kunststof en kan derhalve niet rafelen en voedsel verontreinigen. Het is tevens eenvoudig te reinigen (met weinig water en tijd). 
Soliflex PRO is een zelfsturende, positief aangedreven band, door middel van een uniek nok- en tandwiel-systeem. Dit systeem vermindert de energie die nodig is om de transportband te laten draaien en biedt tegelijkertijd een uitstekende sturing. Tevens zijn metaal detecteerbare en antimicrobiële schrapers beschikbaar voor de Soliflex PRO.
Soliflex PRO kan worden toegepast op bestaande transporteurs en, in combinatie met het juiste transportontwerp is “Cleaning in Place (CIP) en “Cleaning in Motion (CIM)” mogelijk.

 

Ultrascraper

Voedingsmiddelen kunnen kleven aan de deklagen van transportbanden. Het is zeer belangrijk in de voedingsmiddelenindustrie om banden efficiënt en effectief af te kunnen schrapen. Daarom heeft Ammeraal Beltech voor deze serie Soliflex PRO banden een metaaldetecteerbare en antimicrobiële schraper ontwikkeld voor optimale hygiëne en efficiënte voedselverwerking.

______________

"Zeer hygiënisch en langere standtijd"

______________

Zelfsturend systeem

Het innovatieve Soliflex PRO concept biedt de mogelijkheid om op 2 manieren te sturen:

  1. Door uniek tandwielontwerp. De speciale stuurnok op het tandwiel past tussen de aandrijfnokken. De band wordt hierdoor op zijn plaats gehouden door de aandrijf-en keeras.

  2. Door het gebruik van het glijbed

Glijbedstrips worden zo geplaatst dat zij als geleiding dienen voor de aandrijfnokken. Hierdoor is de band zelfsturend over het gehele glijbed.

Soliflex PRO en PRO mini

  • Uniek en zeer hygiënisch bandontwerp

  • Eenvoudig te reinigen & minder verspilling van water

  • Onderhoudsvrij sturen

  • Variabele plaatsing van de nok en accessoires

Voor meer informatie: www.ammeraalbeltech.nl of neem contact met ons op: info-nl@ammeraalbeltech.com

Bronvermeldingen:
Door content bladeren