Vlees is beter voor gezondheid
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Check this out

Vlees is beter voor gezondheid

  • 26 October 2018

Consumenten worden op het verkeerde been gezet, bepaalde instanties laten geloven dat vlees minder gezond is dan eigenlijk in de praktijk blijkt. Canadese onderzoekers geven aan dat de consumptie van meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vlees (en kaas), bevorderlijk zou kunnen zijn voor de gezondheid. Uitgangspunt is dat het zou leiden tot een langer leven en minder kans op hartproblemen.

Een herwaardering van vlees (en kaas) is op zijn plaats volgens het onderzoek onder 220.000 volwassenen. Volgens de Canadese onderzoekers van McMaster Universiteit wordt de kan op vroegtijdig overleden met circa 25 procent verminderd door het consumeren van driemaal zoveel zuivel en anderhalf keer zoveel rood vlees. 

Verzadigde vetten

De wetenschappers stellen, dat gangbare adviezen die sterk gericht zijn op het terugdringen van vetten, met deze bevindingen weleens stevig ter discussie zouden kunnen en moeten komen. Zo gaan Canadese overheidsdiensten (NHS) er nog van uit dat je maximaal 8 procent van je voeding uit zuivel zou moeten halen en hooguit 70 gram per dag aan rood vlees. Onderzoeksleider dr. Mente stelt dat vooral de beschermende rol van verzadigde vetten serieus op de agenda moet komen en dat gangbare opvattingen over vlees (en kaas) tegen het licht gehouden zouden moeten worden. Een bijkomend voordeel van deze dierlijke producten is dat ze zeer veel nuttige bouwstoffen bevatten, een hoge voedingswaarde en verzadigingsgraad hebben. Zo hebben consumenten minder de neiging om hun toevlucht te nemen tot voedingsmiddelen met vooral veel koolhydraten en suikers.

Source: Beeld: © Pixabay