HAK-fabriek verbouwd voor nieuwe peulvruchtenlijn

De fabriek staat vanaf de oprichting in Giessen, de appelmoes vindt nog altijd gretig aftrek en de kwaliteit is onafgebroken hoog. Maar er veranderde ook veel bij HAK. Zo kwam er recent een nieuwe stazakkenlijn, waarvoor..

Lees meer
GS1 DatakwaliTijd 2.0: harde consequenties

GS1 DatakwaliTijd 2.0: harde consequenties

18 September 2018

Na veelvuldig aansporen is voor zo’n vijftig leveranciers uit de levensmiddelen- en drogisterijsector het doek gevallen in GS1 Data Source. Het zijn de eerste bedrijven die worden afgesloten van de database omdat ze niet...

Vlees in een gezond voedingspatroon

Vlees in een gezond voedingspatroon

11 September 2018

De consumptie van (rood) vlees en vleeswaren ligt vaak onder vuur. Kernwoorden zijn  niet duurzaam (want een hoge CO2-uitstoot) en niet gezond  (vanwege de mogelijke relatie met het ontstaan van darmkanker). Maar vlees h...

Mis de 'Innovatie' boot niet

Mis de 'Innovatie' boot niet

11 September 2018

De agrifoodsector is volop in ontwikkeling. De investeringen in Research & Development in de sector zijn in Nederland nog steeds de hoogste in Europa. Een bron van inspiratie voor innovatie is de consumentenvraag naar ge...

Innovatie in de kalfsvleessector

Innovatie in de kalfsvleessector

11 September 2018

Er wordt door de VanDrie Group volop geïnnoveerd in de kalfsvleessector: op het gebied van diergezondheid en dierenwelzijn, in het verbeteren van de voedselveiligheid en productieprocessen én in het op de markt brengen v...

Het bruist, het gonst

Het bruist, het gonst

11 September 2018

“Digitale technieken gaan de voedselproductie drastisch veranderen”, zegt Programma manager Food Innovations Joost Blankestijn in het interview in dit nummer. Welke impact hebben de ontwikkelingen op bedrijven, de produc...

Groenten en fruit bewerken en wegen

Groenten en fruit bewerken en wegen

11 September 2018

Wie voorop wil blijven lopen, moet zich blijven vernieuwen. Dat is het uitgangspunt van Heemskerk fresh & easy. Een efficiënte, hygiënische verwerking in combinatie met nieuwe slimme verpakkingstechnieken garanderen ...

Greenhill garandeert hoge kwaliteit

Greenhill garandeert hoge kwaliteit

11 September 2018

Schoonderwoerd Vlees uit Bilthoven heeft een nieuw en eigen merk toegevoegd aan hun assortiment vlees. Greenhill staat garant voor kwalitatief hoogwaardig vlees. Het familiebedrijf importeert met name rund- en lamsvlees ...

Nieuwe jas

Nieuwe jas

11 September 2018

Wat een ontwikkelingen allemaal in de markt. Het is niet bij te houden. Je wilt steeds sneller, vaker en completer schakelen en dan moet je stappen zetten om voor de muziek uit te blijven lopen. Reden voor ons om onze ac...

Voorkomen van bacteriën op vlees!

Voorkomen van bacteriën op vlees!

11 September 2018

Theo Legters, Manager Operations bij T. Boer en Zn. is gepokt en gemazeld in de vleesindustrie en heeft een heldere kijk op hygiëne. Zijn motto: ‘Ga geen symptomen bestrijden, maar pak het probleem bij de bron aan.” T...

Klimaatverandering

Klimaatverandering

11 September 2018

Jaren geleden hoorde ik een radiogesprek dat me altijd is bijgebleven. ‘Je hebt een prikkel nodig om te innoveren’ werd er gezegd. Op dit moment geeft de klimaatverandering een stevige prikkel voor vernieuwing. De vraag ...

Van runderhuid naar industrieel ei

Van runderhuid naar industrieel ei

11 September 2018

Het lege landschap doet in niets vermoeden dat hier, tussen de aardappelvelden in Noord-Oost Groningen, een bescheiden fabriek staat waar innovatie, duurzaamheid en efficiëntie samengebracht worden in een ‘industrieel ei...

RBK Group opent vestiging in Duitsland

RBK Group opent vestiging in Duitsland

11 September 2018

Met de oprichting van RBK Automation GmbH gaat RBK Group haar FOBIS® ERP software-oplossingen per 1 juli 2018 ook aanbieden aan voedselproducerende bedrijven in Duitsland. In Nederland is RBK Group al bijna 40 jaar een b...

Champignons met vitamine D

Champignons met vitamine D

11 September 2018

Scelta Mushrooms BV heeft succesvol toestemming gekregen van de Europese voedsel veiligheidsautoriteit (EFSA) om de status ‘novel food’ te mogen gebruiken. In lijn met verordening (EU) 2018/1011 van 17 juli 2018 heeft Sc...

Multipox neemt Ulfcar over

Multipox neemt Ulfcar over

11 September 2018

Met ingang van 14 augustus 2018 is de vestiging Ulfcar Benelux B.V van het  Deense Ulfcar overgenomen door  Multipox Kunststof vloeren B.V. Ulfcar is gespecialiseerd in kunststof bedrijfsvloeren (Acrydur Acryla...

Steeds grotere rol digitale technieken

Steeds grotere rol digitale technieken

11 September 2018

Digitaal aangestuurde voedselproductie maakt innovaties mogelijk die tot voor kort ondenkbaar waren: gepersonaliseerd voedsel, plantaardige eiwitten met de bite van vlees, en nieuwe vormen, smaken en structuren met 3D fo...

RASFF Europese trends voedselveiligheid: Zuivel

RASFF Europese trends voedselveiligheid: Zuivel

11 September 2018

Dit artikel is een samenvatting van één van de vele onderwerpen die aan bod komen in de Blue Paper 2018, een Engelstalige uitgave van Merieux NutriSciences. Onderwerpen als: antibioticaresistentie, nanodeeltjes, hormoono...

Jonge honden

Jonge honden

11 September 2018

Wat dacht Mark Zuckerberg van Facebook, toen hij twee jonge sollicitanten kreeg met een briljant idee voor een gratis app? ‘Wordt toch niks’? Vijf jaar later nam hij ze aan. En betaalde hij 19 miljard voor WhatsApp. I...

Ingrijpende veranderingen voor wereldwijde food retail

Ingrijpende veranderingen voor wereldwijde food retail

11 September 2018

De distributie van voedingsmiddelen ondergaat snelle ontwikkelingen. Sneller dan ooit tevoren! Structuren, organisaties, positionering, offertes, partnerships… geen enkel onderdeel van de sector ontsnapt aan deze verande...

High Tech ontmoet Food

High Tech ontmoet Food

11 September 2018

Technologische innovaties bepalen de toekomst van Agri & Food. De beurs AgriFoodTech 2018 biedt het juiste podium om deze innovaties te tonen waarmee Nederland zijn koppositie kan behouden. Het evenement brengt boven...

Vlees beweegt de mens

Vlees beweegt de mens

11 September 2018

Vlees beweegt ons. Het is een onderwerp waar mens en maatschappij altijd wel een mening over hebben. Vlees is emotie: het is lekker, je wil het graag eten, maar liefst zonder bijsmaak of een zeker schuldgevoel. Thema’s r...

50 jaar Multivac Nederland

50 jaar Multivac Nederland

10 September 2018

Van donderdag 6 t/m zaterdag 8 september 2018 vierde Multivac haar 50 jarig jubileum. Niets is aan het toeval overgelaten. Donderdag stond in het teken van teambuilding. Met een bus vertrokken alle 55 werknemers vanui...