Better Processing
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Better Processing

  • 01 mei 2018

‘Better Packaging‘: dat was jarenlang dé slogan van MULTIVAC. In 2017 voegden we daar ‘Processing’ aan toe.  Met reden: we introduceerden in dat jaar onze eigen MULTIVAC slicers voor kaas en vleeswaren. Bovendien namen we een belang in het bedrijf TVI. TVI is leverancier van portioneermachines en sinds kort ook  van machines voor het maken van producten voor de barbecue. Vanaf het ruwe, ongesneden product tot en met een (voor de retail) verpakt product: wij hebben voor u een complete productielijn. 

Portioneren

Met de integratie van TVI in de organisatie heeft MULTIVAC machines in huis voor het portioneren van  technische vleesdelen, voor het snijden van enkelvoudige stukken of porties, en machines die plakken dakpansgewijs op elkaar leggen. We bieden hierin zowel stand-alone machines als complete lijnoplossingen. 

De GMS 520 is inmiddels de standaard in de industrie voor het volumetrisch portioneren van steaks en filets. Deze flexibele machine portioneert met een zeer hoge nauwkeurigheid en een hoge productiviteit. Een kenmerk van de GMS 520 is het manuele laadmagazijn, waarin diverse vormen passen. Dit biedt de mogelijkheid om zonder om te bouwen verschillende producten te portioneren. Ook kun je met deze machine volcontinu werken, doordat tijdens het portioneerproces het magazijn opnieuw gevuld kan worden. Dit geeft bovendien een gecontroleerde output.

De GMS 1200 is de grote broer van de 520. De GMS 1200 kan automatisch worden beladen, waardoor je hem kunt koppelen aan een crust freezer of productielijn. Deze machine is dan ook uitermate geschikt voor het portioneren in een lijnoplossing. Recent introduceerden we de GMS 1600. Deze machine heeft een hoge capaciteit. waarmee niet in één, naar in twee sporen producten kunnen worden geportioneerd. Gekoppeld aan de portioneermachines bieden we diverse oplossingen voor het inleggen van het product in (retail)trays en het controleren op het gewicht en/of vleesvreemde zaken door X-ray. Daarna kan de tray met product naar een verpakkingslijn. 

De ASR spiesmachine rijgt verschillende componenten volautomatisch aan een spies. Niet alleen enkelvoudige producten zoals saté, maar ook bijvoorbeeld complexe sjasliekspiesen. Zowel groente- als vleescomponenten prikt de machine in een vooraf gekozen volgorde aan de spies. De ASR legt de spiesen vervolgens op een tray, waarna ze direct naar een verpakkingsmachine worden geleid. Wilt u de spies eerst nog van een marinade voorzien? Ook die optie behoort tot de mogelijkheden. 

De meest recente innovatie op barbecuegebied is de GFW 3600 fakkelmachine. Deze presenteert automatisch een spies aan de operator, die daar vervolgens een gesneden vlees-strip aan prikt. De machine wikkelt de strip perfect rond de spies en presenteert deze, achter de machine, in een verpakking.

Nice Slice

Met de overname van de slicing divisie van VC999 in 2017 begeeft MULTIVAC zich tevens op de markt van het snijden van kaas en vleeswaren. Een belangrijke stap: nu kunnen we onze klanten complete snij- en verpakkingslijnen in alle uitvoercategorieën aanbieden. Onlangs voltooiden we strategische allianties met enkele industriële partners. Zo maakt het BIZERBA-slicer assortiment in het kleinere productiebereik sinds kort deel uit van ons wereldwijde aanbod; een perfecte aanvulling op ons portfolio van verpakkingsmachines.

De industrie vraagt om het verder integreren van van diverse machines en besturingen binnen verpakkingslijnen. Doel is niet alleen de footprint te verkleinen, maar ook de capaciteit van deze toepassingen te vergroten. Met de introductie in de slicing sector beantwoordt MULTIVAC aan die vraag.
In de nabije toekomst worden alle MULTIVAC-producten, inclusief snijmachines en laadapparatuur, beheerd via een uniform controleplatform  De eerste oplossingen voor het efficiënt koppelen van snijmachines en thermovormende verpakkingsmachines presenteerden we al op IFFA 2015. Met de midrange slicing machine en directe, naadloze integratie in de dieptrekmachine ontstaat een volledig geïntegreerde snij/verpakkingslijn. 

www.multivac.nl

Bron: © Multivac