Cargill lanceert de Waxy Corn Promise™
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Cargill lanceert de Waxy Corn Promise™

  • 24 oktober 2018

De Waxy Corn Promise is een landbouwprogramma dat de duurzaamheid van voedselzetmeel in heel Europa verhoogt en ondersteunt boeren om hun praktijken voortdurend te verbeteren en hun impact op het milieu in maïsteeltgebieden te verminderen.

Om een duurzame gewasvoorziening voor voedselzetmeel op lange termijn te waarborgen, heeft Cargill toegewijd om wasachtige maïs voor 100 procent duurzaam in te kopen bij Europese boeren. Ter ondersteuning van dit initiatief heeft Cargill het Waxy Corn Promise programma ontwikkeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van de sterke partnerschappen tussen Cargill, boeren en co-leveranciers om de belangrijkste duurzaamheidsuitdagingen in de wasachtige maïsgebieden aan te pakken. De Waxy Corn Promise, die op Silver-niveau is gebenchmarked door het Sustainable Agriculture Initiative Platform (SAI Platform), voldoet aan de verwachtingen van de consument ten aanzien van duurzamere voedingsingrediënten.

"De Waxy Corn Promise is ontwikkeld met de steun van onze leveranciers van landbouwgewassen en een agronomisch adviesbureau, om ervoor te zorgen dat we echt duurzaam ondernemen", legt Dawn Emerson, Cargill sustainability manager, uit. "Het is specifiek afgestemd op de wasachtige maïsteelt en de teeltregio's, en erkent het goede werk dat boeren al doen en biedt verbeteracties om hen te helpen duurzamer te worden op jaarbasis".

Continue verbetering is een belangrijk onderdeel van het programma. Elk jaar worden er op elke boerderij actieplannen uitgevoerd en herzien, in nauwe samenwerking met Cargills leverancierspartners. De duurzaamheidsacties zijn bewust gericht op de meest relevante onderwerpen voor waxy maïs en de teeltgebieden: bescherming van de biodiversiteit, behoud van bodem- en waterkwaliteit en optimalisatie van het watergebruik.

"We zetten ons in voor het maken van een impact en het verhogen van de duurzaamheidsnormen in onze toeleveringsketens", aldus Judd Hoffman, directeur texturizers & specialiteiten, Cargill Europe. "Waxy maïs is een specifiek type maïs dat wordt gebruikt om zetmeel te produceren dat als ingrediënt in veel voedingsmiddelen wordt gebruikt en de Waxy Corn Promise biedt geloofwaardige claims, die onze klanten helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Het biedt ook zekerheid en garantie aan consumenten die in toenemende mate op zoek zijn naar producten met ingrediënten van duurzame herkomst.

De Waxy Corn Promise helpt boeren om hun waardevolle natuurlijke hulpbronnen te beschermen en efficiënt te gebruiken, maar zorgt ook voor positieve veranderingen in de hele Europese zetmeelvoorzieningsketen, in overeenstemming met Cargills inzet voor het voeden van de wereld, het beschermen van de planeet en het verrijken van onze gemeenschappen.

Bron: Beeld: ©Pixabay