Cono Kaasmakers over XML-interface
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Cono Kaasmakers over XML-interface

  • 30 juni 2015

CONO Kaasmakers heeft vorig jaar de nieuwe kaasmakerij in gebruik genomen. Veel data die tijdens het proces vrijkomt wordt automatisch vastgelegd, waardoor er geen administratieve taken meer zijn voor de operator. De operator kan zich volledig concentreren op het maken van de bijzondere CONO kazen. De verschillende informatiesystemen in de fabriek zijn gekoppeld aan QIS waarin de informatie over het proces wordt vastgelegd. Informatie over opbrengsten en verbruiken gaan automatisch naar het ERP systeem.

CONO heeft er voor gekozen om de data-uitwisseling tussen QIS de andere informatiesystemen te doen via XML berichten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwe XML Import en Export Interface van QIS die onderdeel uitmaakt van de QIS ProcessLink Module.

Het voordeel van deze module is dat deze via eenvoudige en flexibele configuratie in staat is om een formaat XML dat door een systeem wordt aangeleverd om te zetten naar een formaat dat door QIS kan worden verwerkt. Ook kan QIS eenvoudig een XML bericht aanleveren in het formaat dat door het ontvangende systeem kan worden verwerkt.

Deze interface is ontwikkeld in goed overleg tussen Teptrapac, ABS en QIS. Éen van de belangrijkste criteria voor deze interface is dat er een flexibele en eenvoudig configureerbare XML oplossing moest worden geleverd, waarbij CONO Kaasmakers de interface zelfstandig moest kunnen beheren en eventuele uitbreidingen realiseren, zonder programmeren.

De interface beschikt over de optie om de XML om te vormen van en naar het gewenste format van de leverancier en/of ontvanger van de XML data. Deze zogenaamde XLST transformatie is in de interface geïntegreerd en maakt ook deel uit van standaard QIS.ProcessLink

De definitie van de interface is tot stand gekomen onder projectleiding van Jos Hensen van Greywise consulting. De heer Hensen geeft aan:
De QIS XML interface is van grote waarde gebleken.voor ons project bij CONO Kaasmakers. De flexibiliteit van deze interface en de korte tijd waarin de XML ProcessLink door QiSOFT is ontwikkeld en geïmplementeerd is indrukwekkend.

Met Alfa-Beta Solutions is een norm XML structuur afgesproken, zodat deze interface ook bij andere klanten zonder aanpassingen kan worden toegepast. “Bij het integreren van oplossingen is het van belang dat je zekerheid hebt dat de koppeling out-of-the-box past. Deze interface toont aan dat klanten zich niet langer zorgen hoeft te maken over integratie. QISoft levert de stekker en het stopcontact”, aldus Frank Resink (directeur Alfa-Beta Solutions).

Over Greywise

Greywise geeft u onafhankelijk advies, schetst u het (toekomstige) IT-landschap en stelt voor u een stappenplan op. Samen met de gebruikers, operators en de leverancier maken wij een project van begin tot eind een succes. Wij adviseren, sturen aan en implementeren. En dat natuurlijk niet zonder het verzorgen van trainingen en het bieden van ondersteuning in de opstartfase. ( www.greywise.nl)

Over Alfa-Beta Solutions

Alfa Beta Solutions bedient bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie met totaaloplossingen die specifiek voor deze branche en haar processen zijn ontworpen. Sinds 2001 is Alfa-Beta Solutions een Infor Software Business Partner en daarmee een full-suite Infor M3 reseller. Alfa-Beta Solutions is een dynamische onderneming met ervaren, ondernemende consultants met een bedrijfskundige achtergrond. Alle werknemers hebben ruime implementatie ervaring met geïntegreerde automatiseringssystemen. Alfa-Beta Solutions is trots op het feit dat alle implementaties die zijn uitgevoerd succesvol zijn afgerond.

QIS in het kort:

De kern van QIS geeft u toegang tot een real-time (kwaliteit)registratie-, rapportage- en Analyse systeem.
De beschikbare rapporten en grafieken geven real-time inzicht in de procesgang aan de operator, kwaliteitsmedewerker en de rest van de organisatie.
Met de Technical Analyses module ondersteunen wij ook 6 en Lean Manufacturing projecten met onder andere Process Capability analyses, waarbij ook het gebruik van MS Excel wordt ondersteund.
Met behulp van de ProcessLink module kan QIS worden gekoppeld aan uw SCADA en ERP systeem voor volledig automatische datacollectie en data export.

QIS beschikt over een OEE module voor productiviteit beheer toegevoegd die, vanwege de integratie met QIS, meteen beschikt over de behaalde kwaliteitsgraad.

De voordelen op een rij:

  • Stap over op een "Paperless" werkvloer
  • Real-time monitoren van Kwaliteit en Prestatie
  • SPC presentatie en analyse, tot en met Capability analyse, PDCA
  • Kwaliteit controle op de werkvloer en in het laboratorium
  • Traceability & Compliance van voor tot eind
  • OEE en KPI overzichten en prestatie rapportage
  • FMEA's, controle schema’s, specificaties en analyse certificaten
  • Kwaliteit controle, registratie en analyse van grondstoffen ontvangst
  • Integratie van de werkvloer tot en met de Enterprise.

Referenties

Momenteel is QIS in gebruik in de branches; papier, house hold and Body care bouwmaterialen en voedingsmiddelen. In Nederland o.a. bij Cloetta, Douwe Egberts, Unilever, Hak, FrieslandCampina, Coroos VSH Fittings en een aantal zelfstandige kaasfabrieken. QIS en Alfa Beta Solutions hebben een 5-tal gezamenlijk klanten met integratie van M3 en QIS.

www.qisoft.nl

Bron: QiSOFT