Een balletje rollen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Een balletje rollen

  • 10 oktober 2017
  • Door: Saskia Stender

Ja kent het wel: een balletje kan raar rollen. Dat maak ik geregeld mee. Voorop staat natuurlijk dat het eerste duwtje altijd bij jezelf ligt. Mijn levensmotto is ‘wie goed doet, goed ontmoet’. Maar wat betekent dat nou in de praktijk? Oprechte belangstelling hebben voor de mensen om je heen, niet alleen als je iets van iemand nodig hebt, maar altijd.

Zo kan het gebeuren dat je belangstellend aan een OSV-deelnemer vraagt hoe de bouw vordert, en je direct wordt uitgenodigd om het bedrijf in aanbouw te komen bezoeken. Geweldig om te worden rondgeleid door de trotse eigenaar en door zijn ogen te visualiseren wat het eindresultaat zal zijn. De gesprekken varieerden van de keuze van het materiaal op de muur en de aanvoer van de dieren, tot ondernemersgesprekken over personeel en de routing van het bedrijf. Zoveel leermomenten, heerlijk gewoon! 

Maar even terug naar dat rollende balletje… dan loop ik daar rond en moet de directeur even een inhoudelijk gesprek voeren met een werknemer van een toeleverancier, laat ik zeggen van ‘bedrijf X’ (ik noem geen namen, de wereld is veel te klein). Ik neem dus afstand en raak daardoor spontaan aan de praat met een andere bezoeker. Blijkt dat de marketingverantwoordelijke van bedrijf X te zijn. Laat dit bedrijf nou al een tijdje op mijn bellijst staan. Blijkt ook nog dat ze op zoek zijn naar een ander vakblad om in te adverteren. Bingo. Een afspraak!

Zo kan een balletje rollen.

Saskia Stender

Bron: © Vakblad Voedingsindustrie 2017