Expertiseloket in Ede
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Expertiseloket in Ede

  • 14 oktober 2014

Marcel Mérieux was de oprichter van Institut Mérieux in 1897, en een leerling van Louis Pasteur. Met de 4e generatie Mérieux aan het hoofd van het concern, is het nog steeds een uniek familiebedrijf. Groot geworden in de productie van diagnostische apparatuur en voedselanalyse laboratoria.

Het laboratorium in Ede kent een lange historie. De huidige naam dateert van 2000, toen het Amerikaanse Silliker (opgericht in 1967) twee Nederlandse laboratoria overnam en een nieuw lab vestigde in Ede. Institut Mérieux was toen al grootaandeelhouder en richtte in 2011 een aparte divisie op voor zijn wereldwijde laboratoria-activiteiten, genaamd NutriSciences. Vanaf 1 november zal het laboratorium in Ede ook deze naam gaan voeren. We nemen afscheid van Silliker en verwelkomen Mérieux NutriSciences.

‘De vestiging in Ede functioneert als het wereldwijde expertiseloket voor al uw analysewensen’

Wat kunnen wij voor u betekenen?

“Voedselonderzoek is de kern van onze expertise en maakt ons tot toonaangevende partner van de voedingsmiddelenindustrie,” zegt Commercieel Manager Leo van Harten. “Mérieux NutriSciences biedt een breed scala aan microbiologische en chemische onderzoeken, inclusief een compleet spectrum van zeer gespecialiseerde testen voor contaminanten, diersoortidentificatie, allergenen, enzovoorts. Onze voedselveiligheids- en kwaliteitsanalyses worden uitgevoerd door een internationaal netwerk van geaccrediteerde laboratoria met een grondige kennis van de specifieke eisen die voor bepaalde branches gelden. Naast de genoemde standaardtesten bieden we ook een keur aan contractonderzoeksmogelijkheden om de houdbaarheid, kwaliteit en veiligheid van producten te garanderen, van conceptfase tot in het schap via onze afdeling BIOFORTIS.”

De Mérieux NutriSciences is een brede groep van gespecialiseerde laboratoria en biedt naast levensmiddelenonderzoek, non-food diensten aan op het gebied van Medical Devices, Farma, Food Contact Materials en consumentenonderzoek. De vestiging in Ede functioneert als het wereldwijde expertiseloket voor al uw analysewensen. “Onze kracht is onze uitgebreide en ervaren customer service afdeling, waar wij uw aanvragen adviserend begeleiden. Neem contact met ons op, zodat wij u kunnen voorlichten op welke wijze wij analytisch uw kerntaak kunnen ondersteunen.”

[email protected]

Bron: Merieux NutriSciences