Group of Butchers overname Hartmann
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Group of Butchers overname Hartmann

  • 17 oktober 2018

Group of Butchers, de Nederlandse leverancier van hoogwaardige vlees en gehaktproducten, kondigde op maandag 15 oktober de overname aan van Hartmann GmbH, een toonaangevende Duitse producent van gehaktballen en gehaktproducten in familiebezit. De transactie is de eerste stap van de Groep van Butchers op de Duitse markt en versterkt de positie van het bedrijf als een van de meest toonaangevende producenten van ambachtelijk vlees. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet openbaar gemaakt.

Hartmann GmbH werd in 1984 opgericht in Warendorf-Milte, Noordrijn-Westfalen, waar vandaag de dag nog steeds de enige productie- en administratievestiging van de onderneming is gevestigd. De locatie beslaat in totaal ongeveer 4000 vierkante meter en Hartmann produceert er haar volledige vleesassortiment: gehaktballen, pasteitjes, koteletten en koteletten in verschillende gewichten en verpakkingen, en bedient daar zowel de high-end als de prijsbewuste marktsegmenten. Hartmann levert voornamelijk aan bekende nationale en internationale afnemers van vleesproducten in binnen- en buitenland. In Duitsland onderscheidt het bedrijf zich door hoge kwaliteitsnormen en door de jarenlange en langdurige klanten- en verkooprelaties.

Remko Rosman, CEO van Group of Butchers, zei: "Momenteel bedienen we vooral de Nederlandse en Belgische markt. De overname van Hartmann GmbH geeft ons toegang tot de Duitse markt, wat voor ons een belangrijk en uiterst interessant voorstel is. Ook breiden we het productassortiment uit , vooral met gehaktproducten. Samen met het management en de gemotiveerde medewerkers van Hartmann GmbH zullen we nu gemeenschappelijke klant- en marktkansen identificeren en benutten om zowel onze groeistrategie als de hoge mate van tevredenheid van onze klanten te handhaven".

De drie broers en zussen Martina Beuker, Christian Hartmann en Maike Hartmann verkopen hun belang in Hartmann GmbH. Zij merkten op: "Ons familiebedrijf is ons bedrijf: "Ons familiebedrijf wordt onderdeel van het sterke team van Butchers. Door onze krachten te bundelen garanderen wij de continuïteit van Hartmann GmbH, de vestiging met al haar medewerkers en ons hoogwaardige productassortiment. Als onderdeel van Group of Butchers blijven we werken aan de productie en verkoop van traditionele en innovatieve vlees- en gehaktproducten van bewezen kwaliteit".

www.groupofbutchers.com

Bron: Beeld: © Pixabay