Huub Sleegers: De Willie Wortel van de machinebouw
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Huub Sleegers: De Willie Wortel van de machinebouw

  • 02 mei 2017
  • Door: Nicole Cordewener

Wie tegenwoordig carpaccio uit de supermarkt koopt, kan ervan uitgaan dat het malse vlees is gesneden en verpakt door een machine van Sleegers Technique bv. Het was de eerste machine die Huub Sleegers uit Vlijmen voor zijn eigen merk ontwierp. Nu is hij wereldwijd marktleider als het gaat om carpacciolijnen. Maar ook voor andere machines weten ze hem te vinden.

Achtergrond

Problemen oplossen en nieuwe technieken ontwikkelen, dat zit Sleegers naar eigen zeggen in de genen. Ook zijn vader, die een vleeswarenbedrijf had, hield wel van een uitdaging. Huub Sleegers ging elektrotechniek en bedrijfskunde studeren. Na een tijdje docent te zijn geweest, koos hij ervoor om zich op zijn eigen bedrijf te richten.  

Eigen bedrijf

Dat is nu zo’n 25 jaar geleden. Als eenpitter maakte Sleegers vooral machines in opdracht. Heerlijk vindt hij dat. “Bedrijven hebben een vraag en daar bedenk ik een oplossing voor.” In 2007 begon hij zijn eigen merk en ging hij ook naar internationale beurzen. Omdat zijn vader in de vleeswaren zat, worden veel machines voor de vleesindustrie geproduceerd. De eerste machine die zijn eigen merk voortbracht, was de carpacciolijn die plakjes carpaccio snijdt en in een cirkel presenteert op een folietje. Voor Vion maakte hij een machine die gemarineerde lapjes in een formatie legt: de VI-01. Nieuwe modellen krijgen steevast een VI-nummer. De teller staat nu bij VI-52. 

Flinke groei

Samen met het aantal opdrachten en de machines groeide ook het personeelsbestand.  Sleegers let goed op als er stagelopers zijn en probeert te achterhalen of iemand geschikt is voor zijn bedrijf. “Daarbij vind ik het belangrijk dat iemand de beste is in zijn specialisme en past binnen het team. Je moet een bepaalde passie hebben en daar ook echt in willen uitblinken.” En dat doet Sleegers Technique bv ook, al ruim 25 jaar.

www.sleegerstechnique.com


Bron: © Sleegers Technique