Hygiëne is belangrijk
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Hygiëne is belangrijk

  • 09 mei 2017

Efficiënte reinigingsprocessen zijn essentieel voor het behoud van een zeer hoog niveau van voedselveiligheid. Oppervlakken en apparatuur moeten gemakkelijk te reinigen zijn, en het reinigingswater en afvalwater dat tijdens het productieproces vrijkomt moet snel worden afgevoerd door een efficiënt afwateringssysteem.

Afwateringssysteem - Doe het goed

Het afwateringssysteem is een integraal onderdeel van het fabrieksgebouw. Omdat de meeste onderdelen in of onder de vloer geplaatst zijn, zijn eventuele wijzigingen in de indeling van het systeem kostbaar.

De beste investering is een efficiënt ontworpen afwateringssysteem. Vooral belangrijk hierin is een goede doorstroomcapaciteit en zelfreiniging, zo beperkt mogelijke productieonderbrekingen voor reinigingsprocedures, een lange levensduur en een korte installatietijd. Er dient ook rekening gehouden te worden met schoonmaakvoorschriften, die invloed kunnen hebben op de indeling en capaciteit van het systeem en de onderdelen daarvan. 

Hygiënisch ontworpen onderdelen zijn niet alleen eenvoudiger te reinigen maar vereisen ook minder frequente reiniging. Dit resulteert in lagere kosten voor schoonmaakmiddelen, waterverbruik en minder productieonderbrekingen voor reinigingsprocedures en dergelijke.

Aanzienlijke vermindering van waterverbruik bij het reinigingsproces zorgt bovendien voor een grote kostenbesparing. Dit is beter voor het milieu en brengt lagere operationele kosten met zich mee

Werk samen met BLÜCHER HygienicPro®

Met 50 jaar ervaring in de productie van roestvaststalen afwateringsproducten heeft BLÜCHER het HygienicPro® afwateringsysteem voor de voedselverwerkende industrie geïntroduceerd.

HygienicPro® zijn hoge capaciteit putten en goten die zorgen voor een efficiënte doorstroming en hebben daardoor een hoog niveau van zelfreiniging. De systemen zijn eenvoudig te reinigen en voorkomen bacteriële groei en beperken tegelijkertijd de hoeveelheid water en tijd die nodig zijn voor het reinigen van het afwateringssysteem.

Installatieprocedures moeten ervoor zorgen dat er geen scheurtjes ontstaan in de vloeren rond de leidingen, want deze zijn een gevaar voor bacteriegroei.


FFwww.blucher.com

Bron: © Blücher