Industriële deursystemen voor nieuw vrieshuis

  • 08 September 2015

De bouw van het nieuwe vrieshuis voor ter Maten Pluimveebedrijf in Bunschoten-Spakenburg die in 2014 is gestart, werd maart 2015 afgerond. Hörmann leverde en plaatste er overhead- en snelloopdeuren, en dockequipment.

J.A. ter Maten Pluimveebedrijf is een toonaangevende producent van pluimvee(vlees)producten, die wereldwijd haar producten exporteert. Het productieproces begint met verse pluimveedelen, die gekoeld worden aangevoerd. Na ontvangst- en kwaliteitscontrole van de producten, worden deze met geavanceerde apparatuur verwerkt tot een breed assortiment eindproducten. Deze worden dezelfde dag vers uitgeleverd, of direct kant-en-klaar diepgevroren voor de klant.

Nieuw vrieshuis

De Hörmann-groep is de grootste aanbieder van industriedeuren en dockequipment, en van garage- en huisdeuren, kozijnen en aandrijvingen voor woningen in Europa. Bij de  renovatie van het bestaande pand van Ter Maten, vervingen ze eerder al alle industriële deursystemen en dockequipment. Dit was de klant zo goed bevallen, dat Hörmann ook de industriële deursystemen voor het nieuwe vrieshuis mocht leveren. In het voortraject gingen ze met de architect S-Tek uit Ede in gesprek met ter Maten. Gezamenlijk werd het traject voor de nieuwbouw ingezet.

'Kwaliteit staat voorop'

Sectionaaldeuren

Ter Maten stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar producten. Maar ook aan haar vrieshuis. Daarom kozen ze voor de geïsoleerde industriële sectionaaldeur van het type SPU 67T van Hörmann. Deze deur beschermt goed tegen warmte- en koudeverlies. Zo is de deur voorzien van de kozijnaansluiting ThermoFrame voor een thermische onderbreking tussen kozijn en de constructie, dubbele afdichtstrips aan beide zijden van de deur, een dubbele latei én bodemafdichting. De isolatiewaarde neemt hierdoor toe tot maar liefst 21%.

Snelloopdeuren

Snelloopdeuren in het vrieshuis zorgen voor het optimaliseren van de verkeersstroom, verbetering van de klimaatregeling en energiebesparing. In de vrieshal is onder andere het deurtype V5030 SEL RVS geplaatst. Deze veroorzaakt weinig geluid en functioneert ook snel en betrouwbaar bij sterke tocht. De deur is uitgerust met veerstaal-windbeveiligingen, die de deur de noodzakelijke stabiliteit verlenen en een hogere weerstand tegen windbelasting mogelijk maken.

Efficiënt

Het wagenpark van ter Maten bestaat uit klimaatgecontroleerde truck-/opleggercombinaties en enkele Langere en Zwaardere Vrachtautocombinaties (LZV-combinaties). Om het laden en lossen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, is gekozen voor docklevellers met telescopische lip. Docklevellers van Hörmann zijn doordachte oplossingen om het hoogteverschil tussen de laadvloer van de verschillende vrachtwagens en de laaddocks feilloos te compenseren. De lading kan in één horizontale beweging in of uit de vrachtwagen gereden worden. De robuuste staalconstructie met een platform dat bestand is tegen kromtrekking, compenseert de lastverdeling van de vrachtwagen zonder problemen, zelfs bij ongelijke lading.
De hydraulica, met 2 hydraulische cilinders en een cilinder voor de telescopische lip, is betrouwbaar, gemakkelijk te bedienen en uiterst veilig. De docklevellers zijn uitgerust met automatische noodstopventielen in de hydraulische cilinders voor een bliksemsnelle beveiliging van de dockleveller; belangrijk als een vrachtwagen te snel wegrijdt van een platform dat nog belast is.

www.hormann.nl

Bron: ©FOTOSTUDIO 155