Investeren of de gevolgen betalen…
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Investeren of de gevolgen betalen…

  • 01 oktober 2018

Een goede reputatie opbouwen kost vaak jaren. Je goede naam om zeep helpen kan veel sneller: in de food kan het met één recall gebeurd zijn. Iedere week is er wel sprake van terugroepacties. De een ernstige dan de ander. De labels kloppen niet, er is schoonmaakmiddel achtergebleven op de productielijn of er zijn kunststofdeeltjes in het eindproduct terecht gekomen. De eerste twee oorzaken van een recall kan Innclose niet voorkomen… De derde zeker wél.

Bijna alle foodfabrieken worden bouwkundig opgebouwd uit isolatiepanelen, die met siliconenkit afgedicht worden. Op zich een prima oplossing om een goede isolatiewaarde te creëren en de ruimte van een dampscherm te voorzien. Alleen: wat als er kit op de productielijn valt, met alle gevolgen van dien? Juist in ruimtes waar CIP reiniging plaatsvindt, hebben de wanden, deuren en plafonds veel te verduren door de snelle temperatuurschommelingen.

‘Kan dat niet anders?’, vroeg Innclose uit Varsseveld zich af. Het antwoord is ‘Ja, dat kan!’ Het bedrijf ontwikkelde isolatiepanelen waarvan de naden afgelast kunnen worden. Nooit meer kit en de bijbehorende ellende. In de fritesindustrie en bakkerijwereld hebben de afgelaste panelen hun weg al gevonden. Juist high-risk ruimtes verdienen extra aandacht.

Denk hier eens aan bij de volgende bouw- of verbouwplannen! Innclose denkt graag mee: bijvoorbeeld welke oppervlaktematerialen nodig zijn voor het creëren van een optimale high-care ruimtes of hygiënische geluidabsorptie in uw food-fabriek. Meer weten over de vele mogelijkheden die Innclose biedt? 

Kijk op www.innclose.com

Bron: © Innclose