Overmacht
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Overmacht

  • 04 februari 2019
  • Door: Saskia Stender

Ik volgde het nieuws over de sneeuwval in Oostenrijk en was blij dat ik daar niet middenin zat. Dat hebben we in ons kikkerlandje niet, die ellende… ik hoor het me nog denken. Een paar dagen later: 5 cm sneeuw en heel Nederland staat vast.

Dinsdag 22 januari, ik zal het niet gauw vergeten. 2.300 km file. Wat was ik blij dat dát niet de dag was van de Winterbarbecue… dan was ons feestje helemaal in het water gevallen. Gelukkig waren de wegen op woensdag weer vrijwel schoon en was de opkomst super. Niemand liet zich afschrikken door een beetje sneeuw en de waarschuwing voor gladde wegen.

Maar het zet je wel weer aan het denken, je hebt niet alles in de hand. Je kunt je nog zo goed voorbereiden en je op alle fronten indekken, dan nog kan het fout gaan. Als je uitvalt in het najaar vanwege een ongeval tijdens een bedrijfsuitje, of de pech hebt dat je 4 maanden met de nasleep van een gebroken been wordt geconfronteerd, loop je ineens flink achter de feiten aan. Dan start je in januari met een lege agenda, terwijl die normaal gezien volgepland staat met leads.

Daar kun je je over opwinden, maar je verandert er niets mee. Het is alleen maar negatieve energie. Als ik de Winterbarbecue had moeten annuleren, had dat pijn gedaan, zeker. Misschien minder dan 4 maanden missen en niets kunnen inplannen. Maar wel pijn. Kortom, probeer bij tegenslag zo snel mogelijk de draad weer op te pakken, zet nieuwe lijnen uit. Vooruitkijken.

Je kunt niet alles plannen, laat het los. Soms is het  gewoon overmacht.

Saskia Stender
[email protected]

Bron: © Vakblad Voedingsindustrie