Plannen voor de toekomst
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Plannen voor de toekomst

  • 02 mei 2017
  • Door: Nicole Cordewener

Stilstand is achteruitgang, zo vinden ze bij Sleegers Technique bv. Daarom wordt niet alleen geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuwe machines, maar ook in het verbeteren van bestaande modellen. Aan deze drie innovaties wordt momenteel hard gewerkt.

1.    Voorbereiden op nieuwe velletjes en folies
Een van de specialismen van Sleegers Technique bv is het plaatsen van velletje of folie, bijvoorbeeld onder carpaccio, kaas of vleeswaren. Onder ieder plakje komt netjes een velletje te liggen en deze kunnen op elkaar of dakpansgewijs gestapeld worden. Maar het is ook belangrijk om met de tijd mee te gaan en voorbereid te zijn op de nieuwe generatie velletjes. Daarnaast verandert ook de manier waarop producten doorsneden worden. Daarom worden de huidige typen machines geüpgraded. Dit zal naar verwachting in 2018 afgerond zijn.

2.    Snelheden kunnen omhoog
Een machine die per minuut 80 hamburgers verwerkt, er een velletje onder legt en stapelt? Dat klinkt als een goede prestatie, maar het kan altijd nog beter. Klanten uit Amerika en Canada vragen om een hogere productiesnelheid. Daar wil men graag 400 hamburgers per minuut kunnen verwerken. Op dit moment onderzoekt het team of dit mogelijk is en hoe dat gerealiseerd kan worden. Daarbij wordt kwaliteit niet uit het oog verloren. Het is namelijk belangrijk dat ook bij grote snelheden zo min mogelijk fouten gemaakt worden. 

3.    Automatisering voor visproducten
Nu gebeurt er nog veel handmatig in de visindustrie, maar in de toekomst wordt ook hier een automatiseringsslag verwacht. Vis is echter veel vetter dan andere producten en dit vraagt dan ook om een andere aanpak. Met bijvoorbeeld camera’s kan heel exact bepaald worden hoe groot en hoe zwaar een afgesneden stuk vis mag zijn. De technieken die Sleegers Technique bv eerder heeft ontwikkeld voor bijvoorbeeld vlees en kaas kunnen nu ook, met enkele aanpassingen, goed gebruikt worden voor de vismachines.

www.sleegerstechnique.com

Bron: © Sleegers Technique