Rabobank start met ‘Food Forward’
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Rabobank start met ‘Food Forward’

  • 05 april 2019

Het voedselsysteem dat wij op dit moment hanteren schiet tekort voor de toekomst. Van boer tot bord zijn er stappen nodig voor meer verantwoorde voeding met minder ecologische impact. Rabobank wil met hun programma ‘Food Forward’ ondernemers, consumenten, studenten, overheid en partners vinden waarmee zij naar duurzame oplossingen, nieuwe verdienmodellen en innovaties kunnen werken. 

Het voedselvraagstuk is voor iedereen een uitdaging. Vooral in Nederland kan er verschil gemaakt worden. We zijn niet voor niets benoemd tot ‘The Tiny Country That Feeds The World’. Iedere regio in Nederland blinkt uit op zijn eigen manier, maar heeft ook zo zijn eigen uitdagingen. Rabobank wil beginnen bij regionale oplossingen, om zo naar landelijke oplossingen toe te werken en uiteindelijk willen ze wereldwijd het verschil kunnen maken.

Food Forward Regioscan

Onderdeel van het programma is de Food Forward Track: met iedereen actief uit de voedselketen een team vormen om echt aan de slag te gaan. Trends en ontwikkelingen in het food en agro-economisch landschap worden in kaart gebracht per regio. Voornamelijk op factoren als grondgebruik, werkgelegenheid en consumentengedrag. De uitkomst wordt gerapporteerd in de Food Forward Regioscan. De focus ligt op de ecologische, sociale en economische impact. 

Bron: © Rabobank