Specialist in luchtdichte deursystemen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Specialist in luchtdichte deursystemen

  • 30 juni 2015

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: een kenner bestempelde de Metaflex-deur eens als ‘de Bentley onder de deuren’. In Aalten wordt met nuchterheid gereageerd op die vergelijking. Feit is wel dat hun deuren al jarenlang aan de top van de markt staan in, onder andere, de voedingsindustrie.

Metaflex is specialist in luchtdichte deursystemen en geavanceerde automaten; niet alleen voor de foodsector, maar ook voor de medische- en de zorgsector, voor cleanrooms en laboratoria. Het bedrijf werd in 1976 opgericht in de Achterhoek, en alweer ruim 10 jaar geleden zette het bedrijf tevens een productiefaciliteit in India neer. Dat maakt dat de slogan ‘Open to the world, close to you’ in lijn is met hun ambitie. De keus aan deuren is groot; er zijn vele typen leverbaar in schuif- en draaivariant. Behalve de uitstekende kwaliteit onderscheidt Metaflex zich in de automatisering van de deuren; volledig weggewerkt in de rail en afdekkap, oersterk en zonder spiraalsnoeren of andere hinderlijke obstakels.

Food

In een ruimte waar levensmiddelen opgeslagen liggen, is een stabiele temperatuur vereist om de condities te handhaven. De isolatie en volledige afsluiting van de deuren is hier een belangrijk onderdeel van. “Onze deuren voor de voedselverwerkende industrie zijn makkelijk schoon te maken en te voorzien van een food safe coating,” zegt Accountmanager Harry Zomer. Met name in de vleesindustrie, waar 24/7 met heftrucks wordt gereden, heeft de Metaflexdeur bewezen dat er wel degelijk een kwaliteitsverschil bestaat. “Het zijn misschien niet de goedkoopste in aanschaf,” weet Harry Zomer, “maar ze verdienen zich altijd terug door onder meer besparing op onderhoud, koelkosten en het voorkomen van stagnatie van de productie. Deuren die traag open en dicht gaan, verstoren het logistieke proces. Onze deursystemen zijn betrouwbaar en onderhoudsarm. Door de robuuste opbouw kan de deur tegen een stootje en de luchtdichte afsluiting zorgt voor een laag energieverbruik. Ook de levensduur moet in het kostenplaatje worden meegenomen. Metaflex-deuren die al meer dan 25 jaar in bedrijf zijn zonder noemenswaardige problemen, zijn echt geen uitzondering.”

In het bestek

“Onlangs hebben we weer deuren vervangen van een concurrent,” vervolgt hij. “Deze zaten er nog maar een paar jaar in, maar de gebruiker was de hoge kosten voor onderhoud, ijsvorming door lekkende kieren, en stagnatie van zijn productieproces beu. Daarom heeft hij besloten om de deuren voortaan als zodanig in het bestek op te nemen, zodat de aannemer of panelenbouwer verplicht wordt deze bij Metaflex onder te brengen.

Metaflex levert haar producten via elke gewenste isolatiesysteembouwer, en via haar eigen ‘Premium Resellers’; gespecialiseerde partners, zoal Stinstra uit Leeuwarden. Als totaalleverancier bouwt hij veelal complete koel- en vrieshuizen of geconditioneerde ruimtes waar de Metaflex-deuren een essentieel onderdeel van uitmaken. “Gebruikers willen de bouw van de wanden, vries- en koelcellen, en geconditioneerde ruimtes graag in één hand houden, met onze deuren daarbij.”

Ieder gewenst design

Om de deuren meer ‘smoel’ te geven, biedt het bedrijf unieke mogelijkheden voor het personaliseren ervan. “Door afwerking met hoogwaardige  3M™ folie is het deurblad in ieder gewenst design te verkrijgen,” legt Harry uit. “Denk aan een logo, een afbeelding van gesneden ham voor een versafdeling, of een smakelijke maaltijd bij de maaltijdenverpakking op de deuren. Naast een eigen sfeer zijn ook teksten, voorschriften en aanduidingen een optie. Uiteraard blijven de deuren te reinigen met dezelfde middelen als de klant gebruikt.”

Kortom, zo stelt Harry Zomer: “Om aan de top te blijven, moet je innoveren en inspelen op dat waar de markt naar vraagt. Dat is nóg een reden voor onze slogan: Open to the world, close to you.”

www.metaflex.nl

Bron: © Metaflex