Voedselveiligheid als rode draad
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Voedselvei­ligheid als rode draad

  • 13 september 2016
  • Door: Saskia Stender

Voedselveiligheid loopt als een rode draad door de hele voedingsindustrie. Of je nu foodproducent bent, machineleverancier, je bezighoudt met reiniging en desinfectie of  recalls moet verzekeren, het is integraal onderdeel van ons ‘foodleven’. Iedereen, dus ook alle leden van ons netwerk, hebben er mee te maken. 

Dat is ook de reden dat dit thema jaarlijks terugkomt in ons vakblad en dat we er in de loop van het jaar met OSV-mini-congressen aandacht aan besteden. Veilig voedsel produceren is een continu proces en dat heeft continu aandacht nodig. We willen allemaal veilig voedsel op ons bord. 

Dan moeten we ook zo sterk zijn om niet bang te zijn voor onze concurrenten, maar juist gebruik te maken van elkaars sterke kanten. Je kunt het niet alleen. En waar haal je de  kennis vandaan? ‘Van internet’, hoor ik je denken. Maar is dat genoeg? Wat denk je van evenementen waarbij je, tijdens het netwerken en het delen van ervaringen met collega’s en concurrenten, vaak nog meer leert dan van de sprekers. Dé reden om verder te kijken dan internet. Sparren, delen, weten!

Ook wij als uitgever en netwerkorganisator kunnen het niet alleen, we kunnen jullie niet álles bieden. Onze collega-uitgevers organiseren zeer interessante evenementen die het bezoeken meer dan waard zijn. In september kun je je laten informeren tijdens het MFC-Event, waar de thema’s Voedselfabriek van de Toekomst  en imagoschade bij voedselfraude aan de orde komen, en in oktober tijdens het VMT het FoodSafety Event. In november doet de OSV er nog een schepje bovenop: met het mini-congres ‘risicobeoordeling in relatie tot voedselfraude’. 

Kortom, kom uit je stoel, ga de wijde wereld in en leer van elkaar.

Saskia Stender

Bron: © Vakblad Voedingsindustrie 2016