Trends en ontwikkelingen: De circulaire economie

Wat eten we in 2050? Kan de productie van ons voedsel duurzamer? Wie gaat de transitie naar een circulaire economie betalen? Ligt de verantwoordelijkheid bij de overheid, het bedrijfsleven of de consument? De politiek bu..

Lees meer

Red Seaweed Promise gelanceerd

15 February 2019

Om te zorgen voor een duurzame zeewiervoorzieningsketen op lange termijn, heeft Cargill de Red Seaweed Promise™ gelanceerd. Het programma is specifiek ontworpen om de belangrijkste duurzaamheidsuitdagingen voor de oogst ...

Darmflora gezonder door afvalstromen

14 February 2019

Restromen uit de voedingsindustrie blijken zeer geschikt om de darmflora van personen met obesitas gezonder te maken, volgens onderzoek van Carlota Bussolo de Souza. Schillen van groente en fruit bevatten vezels die ferm...

Schapruimte voor jonge boeren

11 February 2019

Met het initiatief ‘Jonge boer over de vloer’ biedt Albert Heijn vanaf 11 februari een podium aan producten van jonge Nederlandse boeren. Vier geselecteerde jonge boeren krijgen een maand lang schapruimte in vier lokale ...

Sterker als vleesketen optreden

07 February 2019

Economische en maatschappelijke uitdagingen voor de Nederlandse vleessector kunnen alleen effectief opgepakt worden vanuit sterkere ketenverbanden. In navolging van de kalversector gaat ook de varkenssector een nieuwe ke...

Circulair ondernemen kan én levert geld op

04 February 2019

“Na de eerste groeifase wordt het tijd dat de circulaire economie volwassen wordt en schaal gaat krijgen”, zegt hoogleraar duurzaam ondernemen Jan Jonker. “We zitten in een trein, maar moeten nog veel doen om die op snel...

Bezint eer ge begint!

04 February 2019

Steeds meer mensen zeggen dat ze het belangrijk vinden dat producten duurzaam, diervriendelijk en goed zijn voor het milieu. Bedrijven en fabrikanten willen met een keurmerk aan hun klanten laten zien dat ze aan die wens...

Johma innoveert met Nanotechnologie

04 February 2019

110 RVS-trechters en 50 normwagens van saladespecialist Johma ‘oet Twente’, zijn voorzien van RSS Ceramic Nano-coating. Door deze coatinglaag is de waste van salades in trechters gereduceerd met 59%. Johma en RSS NanoCoa...

MarketCall betaalt zich uit

04 February 2019

Je herkent het vast. Als bedrijf wil je jouw product of dienst bij potentiële opdrachtgevers onder de aandacht brengen, maar de tijd of de juiste tools ontbreken daarvoor. Bovendien bepaalt de waan van de dag jouw agenda...

Op bezoek bij Prins & Dingemanse

04 February 2019

Hoe bereik je de nieuwe generatie die eerder aan sushi dan schelpdieren denkt? Hoe kun je internationaal nog succesvoller worden? Hoe blijf je bouwen aan je naamsbekendheid? In ieder geval niet door te concurreren op pri...

Duurzaam mensbehoud

04 February 2019

Substainability: een prachtige kreet, maar wat moeten we ermee? Mensen, er is veel meer aan de hand dan wat zeespiegelstijging. Als we snel 254 miljard uitgeven, zijn we van de verantwoording voor de CO2-reductie en 2...

Foodservicekanaal VersTrade

04 February 2019

VersTrade, de online schakel tussen foodproducenten, van klein ambachtelijke producten tot grote merken, en de horeca- en speciaalzaken, is in twee jaar uitgegroeid tot een succesvol platform. Muhanad Alsalhi: “Samen ...

Verduurzamen van de rijstteelt

04 February 2019

“Door via Nederlandse retailers rijstboeren te stimuleren om klimaatvriendelijke methoden toe te passen, kan wereldwijd de methaanuitstoot met 70% worden verlaagd”, zegt Chris Brown van de landbouwonderneming Olam, dat w...

Voedselverspilling: Op zoek naar oplossingen

04 February 2019

Voedselverspilling. Overal starten initiatieven om het te voorkomen, maar de praktijk is weerbarstig. Stichting ‘Samen Tegen Voedselverspilling’ heeft als doel om voedselverspilling in Nederland te halveren en wil het be...

Manier van winkelen verandert enorm

04 February 2019

Een diverse groep mensen, telers en retailers, vlees-, vis- en agf-producenten, heeft zich aangemeld voor het eerste kennisevent van FoodIndustrie Experts, met als thema ‘Waar staat de retail over vijf jaar en hoe spring...

Weinig toevoegingen bij Chateau Briand

04 February 2019

Een jong bedrijf met jarenlange ervaring timmert aan de weg. Chateau Briand Soest doet geen enkele concessie aan kwaliteit. Hun worsten en gehaktballen zijn pure en smaakvolle producten als vanouds. Chateau Briand Soe...