HAK-fabriek verbouwd voor nieuwe peulvruchtenlijn

De fabriek staat vanaf de oprichting in Giessen, de appelmoes vindt nog altijd gretig aftrek en de kwaliteit is onafgebroken hoog. Maar er veranderde ook veel bij HAK. Zo kwam er recent een nieuwe stazakkenlijn, waarvoor..

Lees meer

UNIKON Industrial washers

08 April 2019

UNIKON Industrial washers en dryers demonstreert op de IFFA haar unieke snijhandschoenenwasmachine. Tot nu was er geen goede oplossing voor het reinigen van uitbeenhandschoenen. Ze werden vaak handmatig met hogedruk gere...

Volledig werkende hygiënesluis

08 April 2019

Als totaalproducent presenteert Elpress al hun productgroepen en kunt u een volledig werkende hygiënesluis uitproberen. Bekijk de nieuwste innovaties, waaronder onze PureFinish afwerking voor een super hygiënische RVS af...

Geen verontreiniging meer in verpakte levensmiddelen

12 March 2019

Minebea Intec ondersteunt de voedingsindustrie bij het verhogen van de betrouwbaarheid, veiligheid en efficiëntie van productielijnen. De wereldwijde aanbieder van inspectietechnologieën breidt zijn productassortiment vo...

Effectiviteit van Nocotech

05 March 2019

Om de effectiviteit van het Nocotech desinfectiesysteem aan te tonen, gaat Simpel Desinfecteren microbiologische data verzamelen bij hun klanten. Dit gebeurt uiteraard vertrouwelijk en anoniem.  Het doel is om een g...

Johma innoveert met Nanotechnologie

04 February 2019

110 RVS-trechters en 50 normwagens van saladespecialist Johma ‘oet Twente’, zijn voorzien van RSS Ceramic Nano-coating. Door deze coatinglaag is de waste van salades in trechters gereduceerd met 59%. Johma en RSS NanoCoa...

Weinig toevoegingen bij Chateau Briand

04 February 2019

Een jong bedrijf met jarenlange ervaring timmert aan de weg. Chateau Briand Soest doet geen enkele concessie aan kwaliteit. Hun worsten en gehaktballen zijn pure en smaakvolle producten als vanouds. Chateau Briand Soe...

Grenzen van de nieuwe norm ISO

13 November 2018

Tijdens het NEN-congres op 26 september 2018 werd de nieuwe ISO 22000:2018 toegelicht en de Nederlandse vertaling van deze norm gepresenteerd. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen? De belangrijkste veranderingen ten ...

Toekomstvisie op schoonmaak

09 October 2018

Een goede reiniging en desinfectie zijn voorwaarden voor het afleveren van een voedselveilig product. De basisprincipes blijven onveranderd. Wat verandert, is dat het steeds slimmer kan. Zes professionals aan het woord. ...

CocaCola en Blücher, zelfde standaarden

09 October 2018

In Coca-Cola European Partners Nederland vond Blücher een partner met dezelfde corporate waarden: hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en hoge hygiënewaarden.  Blücher-assortiment Eveline Bruins: “Wij produceren RV...

Back to the hygiene basics

09 October 2018

“De oorzaak van onvoldoende hygiëne is in de basis een managementprobleem”, stelt Gert Visscher, directeur/eigenaar van Eco2Clean. “Vanuit het bedrijfsmanagement is er vaak onvoldoende aandacht voor.” Hij adviseert het m...

Zweistra wil bedrijfszekerheid

09 October 2018

De producten van Zweistra Vlees en Vleeswaren zijn van ambachtelijke kwaliteit. Dat het verwerken van verse vleesproducten gevoelig is voor besmetting is bekend. Bij Zweistra Vlees en Vleeswaren kiezen ze voor absolute v...

Alles draait om communicatie

09 October 2018

Een belangrijk element voor een goede schoonmaak en een sluitend hygiënebeleid is de wijze waarop de communicatie is geregeld. Digitale middelen worden ingezet om die communicatie zo optimaal mogelijk te faciliteren. Wor...

Up-to-date met nieuw e-learning platform

09 October 2018

Speciaal voor voedselverwerkende bedrijven lanceert Qlean-tec | Christeyns een e-learning platform in Nederland. Een platform dat meer biedt dan alleen leren. Dat uw organisatie ontzorgt met online leren én kennis delen ...

Flink schrobben

09 October 2018

Van huis uit ben ik geen kampeerder. Toch stortte ik mij deze zomer in het ‘back to basics’- campingleven. Ik vond het heerlijk, het buitenleven met zo verfrissend weinig spullen. En toch.. aan één aspect kon ik maar ...

Krattenwassen ver onder de maat

17 September 2018

Zeker 56% van de bedrijven doet geen hygiënecontrole na het reinigen van voedsel- en warenkratten. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek naar de hygiëne en het kwaliteitsniveau van krattenwassen in Nederland. Dit percen...