Concurrentievermogen fabrikanten belemmerd

Meer dan de helft van de ondervraagde Britse fabrikanten heeft hogere ingrediëntkosten (62%), verhoogde verpakkingskosten (61%) en hogere energiekosten (51%) gezien. Dit heeft grote gevolgen op hun bedrijv..

Lees meer

Concurrentievermogen fabrikanten belemmerd

14 August 2018

Meer dan de helft van de ondervraagde Britse fabrikanten heeft hogere ingrediëntkosten (62%), verhoogde verpakkingskosten (61%) en hogere energiekosten (51%) gezien. Dit heeft grote gevolgen op hun bedrijv...

Fabrikanten gebruiken te veel suikers

09 July 2018

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er veel verschil is in de hoeveelheid suiker bij vergelijkbare voedingsmiddelen. De Consumentenbond dringt er daarom bij de overheid op aan regie te nemen in het vermi...

Zeezwierproducten veroveren de markt

09 April 2018

ls basis voor pasta, smaakmaker door boter, of als gelei voor desserts; de mogelijkheden van zeewier reiken veel verder dan sushi. De voedingswaarden maken van het gewas bovendien een geschikte vleesvervanger. Maar hoe m...

Gemoedstoestand hangt af van eetpatroon

09 January 2018

Onderzoekers van Binghamton doen verslag over hoe het voedsel dat we eten ons mentaal welzijn kan beïnvloeden, en hoe onze dieetwensen wijzigen naarmate we ouder worden. Lina Begdache, werkzaam op de afdeling gezondhe...

Zout- en verzadigd vetgehalte daalt

09 January 2018

Het zoutgehalte van levensmiddelen die de NVWA onderzocht is in de afgelopen 6 jaar met 11% afgenomen. Echter geldt die niet voor sauzen; daar nam het zoutgehalte juist toe. In 2017 daalt ook het percentage verzadigd vet...

Komkommerteelt lanceert komkommercluster

11 December 2017

Hét samenwerkingsverband van innovatieve, vooruitstrevende komkommertelers is op donderdag 7 december op de Brightlands Campus Greenport Venlo feestelijk gelanceerd. Vanzelfsprekend was innovatie het gespreksonderwerp va...

Een kijkje in de koosjere keuken

14 November 2017

De potten en pannen pruttelen op het vuur bij cateringbedrijf Langerhuize. Dagelijks worden hier drie- tot vierduizend maaltijden bereid voor de zorg, luchtvaart en instellingen met speciale (di)eetwensen. Een groot deel...

Einde aan octrooien op groenten en fruit

06 March 2017

De EU stopt met het verlenen van octrooien op varianten van groenten en fruit. Veredelaars moeten vrij kunnen beschikken over biologisch materiaal om nieuwe gewassoorten te kweken. De lidstaten geven aan dat het nooit de...

Tomato Inspiration Award 2017

06 March 2017

Tijdens de Fruit Logistica heeft Greenco de Tomato Inspiration Award gewonnen. Greenco is teler en verpakker van snackgroenten en uitvinder van het snacktomaatje Tommies. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest i...

Herformulering: effect voor iedereen

07 February 2017

Jantine Schuit, hoofd van het centrum Voeding, Preventie en Zorg van het RIVM en bijzonder hoogleraar Gezondheidsbevordering en Beleid aan de Vrije Universiteit, heeft als voorzitter van de Wetenschappelijke Advies Commi...

Innovatieloket sport, voeding en gezondheid

14 November 2016

Topcentrum Eat2Move opende 28 oktober het innovatieloket voor voeding en bewegen, dat zich richt op bedrijven die producten of diensten ontwikkelen voor specifieke doelgroepen, zoals sporters en patiënten.  “Nieuwe ke...

Markt voor plantaardige proteïnen in beweging

11 October 2016

De Green Protein Alliance wil de consumptie van plantaardige proteïnen een flinke impuls geven. Dat is beter voor mens en milieu én levert nieuwe marktkansen op, zo geloven de deelnemers aan het unieke samenwerkingsverba...

Natuurlijke producten

13 September 2016

Smoky Light, exclusief dealer van Red Arrow Products, richt zich steeds meer op natuurlijke producten. De Natuurlijk Gerookte Ingrediënten zijn gerookt met rook die afkomstig is van verschillende soorten hardhout of mesq...

Eiwitbron met potentie

13 September 2016

Een enkeling heeft het geprobeerd, de meesten hebben er van gehoord, iedereen heeft er een mening over en een groot deel van de Nederlanders gruwelt ervan. Waarom zou  je insecten eten? Omdat het een duurzame eiwitbron i...

Insectlab: Kweekvijver van kennis

13 September 2016

‘Willen we in de toekomst aan de vraag naar dierlijke eiwitten voldoen, dan moet het kweken en het verwerken van insecten verder worden ontwikkeld’, stelt de FAO. Daarvoor is meer kennis nodig.  In de gehele keten moe...