Opening Ondernemers academie Food

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer heeft maandag 26 november de Ondernemersacademie Food in Houten officieel geopend in aanwezigheid van initiators, deelnemers, partners en andere betrokkenen...

Lees meer

Kunstenaars en foodvraagstukken

26 November 2018

ArtEZ Hogeschool voor de kunsten organiseert op 30 november a.s., in Arnhem in Musis, de conferentie ‘Food Friction’. Er is een enorme opgave om de snelle veranderingen in voedselproductie het hoofd te bieden. Met een ke...

Healthy Living: Nieuwe opleiding HAS

20 November 2018

Has Hogeschool Venlo start met een nieuwe opleiding gericht op het gebied van gezond leven. Tijdens de opleiding gaan studenten de uitdaging aan om nieuwe concepten te bedenken om de gezondheid van mensen op het gebied v...

Uniek E-learning platform Qlean-tec

13 November 2018

Voor HRM en kwaliteitsmanagers is het een flinke klus om te voldoen aan alle trainingsvoorwaarden die zijn opgesteld in het kader van voedselveiligheid. Met de lancering van het e-learning platform Moviemento zorgt Qlean...

200ste promovendi voedingssector

16 October 2018

12 oktober 2018 slaagde TiFN haar 200ste promovendus kandidaad. Mariya Tarazanova is, net als al deze jonge innovatoren, opgeleid om de kloof tussen wetenschap en industrie te overbruggen. Het proefschrift dat Mariya Tar...

‘FACT opent deuren’

12 October 2018

Samen met de Provinsje Fryslân, het bedrijfsleven en Nordwin College heeft hogeschool Van Hall Larenstein €4 miljoen geïnvesteerd om een Food Application Centre for Technology (FACT) te realiseren op haar locatie in Leeu...

CocaCola en Blücher, zelfde standaarden

09 October 2018

In Coca-Cola European Partners Nederland vond Blücher een partner met dezelfde corporate waarden: hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en hoge hygiënewaarden.  Blücher-assortiment Eveline Bruins: “Wij produceren RV...

Los het probleem op!

09 October 2018

Student 1: “Hé man, hebben ze jou niet geleerd je handen te wassen na het plassen? Student 2: “Nee. Ze hebben mij geleerd niet over mijn handen te plassen. Haha.” Aldus een gesprek tussen twee kakkineuze studenten dat ik...

Engineeren, bouwen moet een feestje zijn

09 October 2018

Bij het ontwikkelen en realiseren van een gebouw voor een voedselverwerkend bedrijf komt nogal wat kijken, weet Bas te Riele, foodspecialist bij Aan de Stegge Twello. Hij weet als geen ander dat alles draait om hygiëne e...

Up-to-date met nieuw e-learning platform

09 October 2018

Speciaal voor voedselverwerkende bedrijven lanceert Qlean-tec | Christeyns een e-learning platform in Nederland. Een platform dat meer biedt dan alleen leren. Dat uw organisatie ontzorgt met online leren én kennis delen ...

Investeren of de gevolgen betalen…

01 October 2018

Een goede reputatie opbouwen kost vaak jaren. Je goede naam om zeep helpen kan veel sneller: in de food kan het met één recall gebeurd zijn. Iedere week is er wel sprake van terugroepacties. De een ernstige dan de ander....

HAK-fabriek verbouwd voor nieuwe peulvruchtenlijn

26 September 2018

De fabriek staat vanaf de oprichting in Giessen, de appelmoes vindt nog altijd gretig aftrek en de kwaliteit is onafgebroken hoog. Maar er veranderde ook veel bij HAK. Zo kwam er recent een nieuwe stazakkenlijn, waarvoor...

K.I.M. Nederland viert 50-jarig jubileum

03 September 2018

Zaterdag 1 september 2018 vierde K.I.M. Nederland haar 50 jarig bestaan op Paleis Het Loo. Voor de 900 genodigden (relaties, werknemers, vrienden en familie) was het met recht een spetterend feest met grote artiesten. De...

Concurrentievermogen fabrikanten belemmerd

14 August 2018

Meer dan de helft van de ondervraagde Britse fabrikanten heeft hogere ingrediëntkosten (62%), verhoogde verpakkingskosten (61%) en hogere energiekosten (51%) gezien. Dit heeft grote gevolgen op hun bedrijv...

Fabrikanten gebruiken te veel suikers

09 July 2018

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er veel verschil is in de hoeveelheid suiker bij vergelijkbare voedingsmiddelen. De Consumentenbond dringt er daarom bij de overheid op aan regie te nemen in het vermi...

De vloer op bij bakkerij Visser

12 June 2018

Kort geleden kreeg Multipox Kunststof vloeren de opdracht om de gehele productieruimte en het magazijn Gereed Product van Bakkerij Visser in Alphen aan de Rhijn te voorzien van nieuwe vloerafwerkingen (gietvloeren ). Ook...