Vinkje verdwenen, nieuw logo nodig

Fabrikanten mogen per 19 oktober 2018 geen gebruik meer maken van het Vinkje. De Consumentenbond is tevreden met het feit dat het misleidende logo verdwijnt op voedselverpakkingen. Echter vinden zij wel dat er een ander ..

Lees meer

Vinkje verdwenen, nieuw logo nodig

19 October 2018

Fabrikanten mogen per 19 oktober 2018 geen gebruik meer maken van het Vinkje. De Consumentenbond is tevreden met het feit dat het misleidende logo verdwijnt op voedselverpakkingen. Echter vinden zij wel dat er een ander ...

Voeding en online-omzet plussen fors

17 October 2018

De omzet van de detailhandel was in augustus 3,4 procent hoger dan in augustus 2017, meldt het CBS. Het verkoopvolume groeide met 3,2 procent. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarn...

Voedselproductie grootste oorzaak natuurverlies

17 October 2018

91 procent van de Nederlanders weet niet dat onze voedselproductie wereldwijd de grootste oorzaak is van natuurverlies. Dat blijkt uit onderzoek dat het Wereld Natuur Fonds publiceert op Wereldvoedseldag (16 oktober). On...

Verklaring Bord Bia rapport Wakker Dier

16 October 2018

Dierenwelzijn is een van de vier hoekstenen van het Ierse kwaliteitssysteem SBLAS voor rund- en lamsvlees, naast voedselveiligheid, milieubescherming en traceerbaarheid. “De suggestie van Wakker Dier dat dierenwelzijn ni...

Marketingrapport Slagersbranche 2018

12 October 2018

Marktdata.nl heeft een uitvoerig onderzoek uitgevoerd onder slagerijen in Nederland. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het Marketingrapport Slagersbranche 2018. Het Marketingrapport Slagersbranche 2018 b...

‘FACT opent deuren’

12 October 2018

Samen met de Provinsje Fryslân, het bedrijfsleven en Nordwin College heeft hogeschool Van Hall Larenstein €4 miljoen geïnvesteerd om een Food Application Centre for Technology (FACT) te realiseren op haar locatie in Leeu...

Nadia Menkveld: ‘Voeding is politiek’

09 October 2018

Welke effecten kan het groeiend populisme in Italië hebben op onze visindustrie? En hoe beïnvloedt een besluit in het Kremlin een Nederlands verpakkingsbedrijf van voedingsmiddelen? Deze vragen zijn het werkterrein van N...

Luiten Vleeswaren slaat nieuwe weg in

09 October 2018

Dat steeds meer Nederlanders flexitariër zijn, blijkt onder andere uit de onlangs gepubliceerde Vegamonitor van Natuur & Milieu. Luiten Vleeswaren stapt in deze groeimarkt met het nieuwe merk SMAECK. Een flexitariër e...

Zweistra wil bedrijfszekerheid

09 October 2018

De producten van Zweistra Vlees en Vleeswaren zijn van ambachtelijke kwaliteit. Dat het verwerken van verse vleesproducten gevoelig is voor besmetting is bekend. Bij Zweistra Vlees en Vleeswaren kiezen ze voor absolute v...

Nederlanders eten ongemerkt gezonder

09 October 2018

Elk jaar worden er - in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling - door de levensmiddelenindustrie en supermarkten afspraken gemaakt over verlaging van suiker, zout en verzadigd vet. Uit een recent overzicht blijkt d...

Van BRC Food 7 naar BRC Food 8

09 October 2018

Het British Retail Consortium (BRC) bracht augustus 2018 een nieuwe versie van de Global Standard Food Safety, versie 8 van deze norm. In versie 8 staat betrokkenheid in iedere laag van de organisatie centraal. Wat veran...

Beckers Veggie: 100% vegetarisch snacken

01 October 2018

Beckers heeft een hele lijn met vegetarische ovensnacks ontwikkeld. Vanaf 1 oktober 2018 liggen de producten onder de naam Beckers Veggie in het vriesvak bij Albert Heijn en Jumbo. Na maanden van ontwikkeling en consumen...

Krattenwassen ver onder de maat

17 September 2018

Zeker 56% van de bedrijven doet geen hygiënecontrole na het reinigen van voedsel- en warenkratten. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek naar de hygiëne en het kwaliteitsniveau van krattenwassen in Nederland. Dit percen...

Mis de 'Innovatie' boot niet

11 September 2018

De agrifoodsector is volop in ontwikkeling. De investeringen in Research & Development in de sector zijn in Nederland nog steeds de hoogste in Europa. Een bron van inspiratie voor innovatie is de consumentenvraag naar ge...

Innovatie in de kalfsvleessector

11 September 2018

Er wordt door de VanDrie Group volop geïnnoveerd in de kalfsvleessector: op het gebied van diergezondheid en dierenwelzijn, in het verbeteren van de voedselveiligheid en productieprocessen én in het op de markt brengen v...